OSBiH

Helikopter gasio požar kod Drvara, vatrena linija oko 50 kilometara

Vijesti / Flash | 27. 08. 2017. u 18:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema informaciji iz Operativnog centra Civilne zaštite Drvar, helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas oko 18.00 sati počeo je gašenje požara na planini Jadovnik gdje je vatrena linija požara oko 50 kilometara.

U općini Tomislavgrad aktivan je požar na predjelu Pakline, iznad naseljenog mjesta Šuica. Požar trenutno gase vatrogasci iz Tomislavgrada, pripadnici Općinske službe Civilne zaštite Tomislavgrad i Šumarija te je na terenu oko 100 gasitelja.

U općini Livno, prema informacijama Federalne uprave civilne zaštite, u poslijepodnevnim satima došlo je do više požara kada je gorila trava i nisko rastinje.

U mjestu Lipa gori trava i nisko rastinje, te se požar širi prema planini Kamešnica. Požar gase pripadnici Vatrogasnog društva Livno i mještani, a požar na predjelu Vaganja ponovno je aktivan. Na požarište su upućeni pripadnici šumarije.

Požari na području Kupreške općine i dalje su aktivni i gase ih pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kupres.

Požar na području naselja Bastasi, između općina Bosansko Grahovo i Livno i dalje je aktivan, kao i požar otvorenog prostora na području Međugorje-Staretina.

I dalje je aktivan požar na lokalitetu Drežnica-Batačke Lazine, na padinama planine Čvrsnice, gdje gori šuma. Požar se jednim dijelom spušta prema Drežanjskoj kotlini.

Požar na Rujištu je i dalje aktivan. Helikopter Oružanih snaga BiH djelovao je u jutarnjim satima i imao četiri izbačaja, na dijelu gdje su bile ugrožene vikendice. Taj dio je trenutno pod kontrolom i nema ugroženih objekata.

U Općini Posušje požar otvorenog prostora Cerovi Doci i dalje je aktivan, a zbog nepristupačnosti požarišta nije moguće gašenje te vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Posušje čuvaju rubove požara.

Ovaj požar daleko je od naselja i privrednih objekata. Gori nisko rastinje i šuma, a na terenu je pet vatrogasaca, dva šumara sa dva vatrogasna vozila. Zbog konfiguracije požarišta za sada nije utvrđena opožarena površina.

Na Čvrsnici je i dalje aktivan požar. Gasitelji čuvaju rubove požarišta prema Pločnom. Na terenu je desetak vatrogasaca s dva vatrogasna vozila, djelatnici šumarije, a tokom dana pomagalo je nekoliko dobrovoljaca iz obližnjih mjesta, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close