Srednja Bosna

Helez na sastanku s demobiliziranim borcima srednje Bosne

Vijesti / Flash | 19. 08. 2014. u 11:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno - oslobodilačkog rata Zukan Helez jučer je u Mehurićima kod Travnika održao sastanak s demobiliziranim borcima i ratnim vojnim invalidima tog područja.

Na sastanku je razgovarano o položaju boračke populacije u Sredjnobosanskoj županiji, reviziji korisnika boračkih naknada i zakonima koji se odnose na reguliranje prava pripadnika ove populacije.

Prisutni borci iskazali su zadovoljstvo zbog ukazane prilike da s ministrom Helezom otvoreno razgovaraju o problemima s kojima se suočavaju i mogućnostima za njihovo prevazilaženje, istovremeno iskazujući i zadovoljstvo zbog istrajnosti resornog ministra u provođenju revizije korisnika boračkih naknada, kojom je do sada iz prava izvedeno preko 10.000 lažnih korisnika, a što je rezultiralo višemilijunskim uštedama.

Tema sastanka, među ostalim, bila je i Zakon o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno - oslobodilačkog rata kojim su mnogi borci prvi put ostvarili pravo na novčanu naknadu po tom osnovu.

Također, ministar Helez je tijekom jučerašnjeg boravka na području općine Travnik, posjetio i demobilizirane borce u naselju Orahovo, koji su pretrpjeli ogromnu štetu uzrokovanu klizištima, pokrenutim tijekom poplava koje su se nedavno dogodile u našoj zemlji, priopćeno je iz resornog ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close