koalicija

HDZ-ovi partneri dali podršku Karamarku

Vijesti / Flash | 28. 05. 2016. u 12:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HDZ-ovi koalicijski partneri u Domoljubnoj koaliciji izrazili su u subotu, na 17. Općem saboru HDZ-a, podršku predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku te izrazili uvjerenje da će stranka izabrati kvalitetno vodstvo koje će znati rješiti postojeće probleme i povesti državu u bolju budućnost, partner Domoljubne koalicije, Most, nije imao svog predstavnika na Saboru.

Ćorić: kuća se ne gradi na mostu

"Možda nismo na istom brodu, ali imamo isti smjer, a naš smjer je dobrobit hrvatskog naroda", rekao je Pero Ćorić (HSP-AS).

Karamarku, čije odstupanje traži Most, dao je punu potporu, a izaslanike pozvao da izaberu stranačka tijela koja će "znati presjeći ovu agoniju" te započeti "demografsku, demokratsku i gospodarsku obnovu" Hrvatske.

Prozvao je Most da na neprihvatljiv način pokušava "da se gospoda s ljevice vrati na vlast", te im poručuje kako su pravaši spremni za svaku varijantu, pa i nove izbore. Svi moji preci bili su čobani, hajduci, šverceri duhana, (...) ne treba se sramiti svojih korijena, a moj me otac učio da se kuća nikad ne gradi na mostu, poručio je Ćorić.

Okupljenim HDZ-ovim izaslanicima, a u Lisinskom ih je 1.850, Milovoj Špika (BUZ) je poručio kako građani od njih očekuju da uz Karamarka, imaju i "vodstvo sa 'mudima' koji će znati udariti šakom u stol i povesti u bolje sutra". BUZ se prvi ukrcao na brod Domoljubne koalicije i ostat će na njemu do kraja, čak i ako bi se ostavrila želja onih da taj brod bude podmornica, kaže Špika, uvjeren da su HDZ, Karamarko i Milijan Brkić, kandidat za zamjenika predsjednika, dovoljno odlučni i snažni da neće posustati. Bit ćemo na strani dobra, a dobro uvijek mora pobijediti, naglasio je Špika.

Bandić: Tomica, idemo zajedno graditi Hrvatsku

"Tomica uzmi odgovornost svoje ruke, idemo zajedno graditi Hrvatsku", pozvao je Karamarka predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić kojeg su izaslanici posebno srdačno pozdravili. Poručio je da Hrvatskoj treba zajedništva i povjerenja, okretanja budućnosti. "Želim da izaberete vodstvo na čelu s Karamarkom, a od Tebe javnost očekuje da preuzmeš odgovornost, podvučeš crtu kao čelni čovjek stožerne stranke koja je preuzela odgovost za upravljanje Hrvatskom", poručio je Bandić Karamarku. Odnose s partnerima usporedio je s "haustorom". "To je kao s haustorom, uvijek netko ide, samo morate ići naprijed", ustvrdio je Bandić.

Okupljene sa HDZ-ovu Saboru pozdravio je i Ladislav Ilčić (Hrast). Veseli me zajedništvo, to je izrazito važno, pogotovo kad gledamo alternativu, a to je povratak 30-40 godina natrag, ustvrdio je Ilčić. Osvrno se na ostavku Ekspertne skupine za Kurikularnu reformu. Bivši, (SDP) ministar imenovao je šefa te skupine Jokića koji se sad ponaša kao da je SDP još na vlasti, čak neće surađivati s drugim stručnjacima. Tome treba stati na kraj, treba vući čvrste poreze, pristojno, ali vrlo odlučno, rekao je Ilčić.

"Hrvatska nema vremene za diletante, za one koji nemaju vremena za odgovornost, nema vremena za razgovore, pregovore dogovore, to je iza nas", poručila je Dorica Nikolić (HSLS) i zaključila "čovjek se drži za riječ, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close