(Ne)sloga Hrvata

HDZ1990 nije potvrdio sudjelovanje u zajedničkom nastupu na općim izborima!

Vijesti / Flash | 10. 01. 2014. u 16:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskoga narodnog sabora (HNS) BiH održalo je u petak, 10. siječnja u Domu HDZ-a BiH u Mostaru 7. sjednicu na kojoj se raspravljalo o zajedničkom nastupu svih stranaka članica HNS BiH na sljedećim izborima.

HNS BiH dao je potporu stavovima koje će iznijeti zastupnicima stranaka HNS BiH u oba doma Parlamentarne skupštine.

Na sjednici se razgovaralo o zajedničkom nastupu na izbore koji će se održati ove godine, prilikom čega su članovi Predsjedništva HNS-a iskazali spremnost i političku volju za zajednički nastup na izborima, dok je predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž bio suzdržan, te će svoj stav iznijeti nakon sjednice Središnjeg odbora stranke, najkasnije do kraja siječnja.

Raguž se na ovaj potez odlučio nakon što na Dnevni red današnje sjednice nije stavljena točka o reformi i funkcioniranju Hrvatskog narodnog sabora.

''Mandat za poziciju HDZ 1990 daje Središnji odbor stranke, i ja bez Središnjeg odbora ne mogu dati konačan stav'', rekao je Martin Raguž poslije sjednice.

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, istaknuo je kako HNS ima kapacitet za normalan rad.

''Najvažnije je da institucija Hrvatskog narodnog sabora može normalno funkcionirati. Moj jedini odgovor je da je kampanja započela, i svatko traži sebe i prepoznaje svoje interese, no naš jedini put je zajednički put preko Hrvatskog narodnog sabora, preko kojeg možemo spriječiti sitne trgovce i one koji žele s nečim trgovati'', poručio je lider HDZ BiH okupljenim novinarima po završetku sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close