Petak je popodne

HDZ i SDA potpisali sporazum o radu Vlade HNŽ

Vijesti / Flash | 01. 07. 2015. u 13:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici županijskih odbora HDZ-a BiH i SDA iz Hercegovačko-neretvanske županije potpisali su Sporazum o načelima rada buduće županijske Vlade.

Kako ističe predsjednik kantonalnog odbora SDA Edin Mušić, korigirane su neke generalije i detalji u sporazumu, a tijekom idućeg tjedna mandataru za sastav nove Vlade bit će dostavljeni prijedlozi imena za ministarske pozicije.

Na pitanje da li su našli partnere koji bi u kantonalnoj Skupštini trebali podržati izbor nove vlade, s obzirom da ove dvije stranke nemaju dovoljan broj glasova za formiranje vlade, Mušić je kazao kako u ovoj fazi ne idu s partnerima ali da su našli podršku za izglasavanje sastava vlade i onom obimu i po sporazumu koji je danas potpisan.

''Znači, ne idemo sa partnerom već idemo sa podrškom od strane drugih političkih subjekata. Ti politički subjekti koji će podržati sastav vlade izrazili su veliku dozu podrške i odgovornosti prema građanima u ovoj županiji, a njihovi uvjeti su da HDZ BiH i SDA u narednom periodu poprave određene opće stvari kroz rad vlade i Skupštine u ovoj županiji'', naglasio je Mušić.

Na pitanje novinara da li su dosadašnji pregovori i dogovori uključivali pitanje komesara policije, Mušić je, uz ostalo, kazao kako je taj slučaj u sudskom postupku te da će vjerojatno od ishoda tog postupka ovisiti i dalji politički koraci, javlja Fena.

Mandatar nove Vlade Hercegovačko-neretvanske županije je Nevenko Herceg (HDZBiH).

Sudionici pregovora nisu željeli otkrivati koji će ih zastupnici podržati, ali ističu da nije bilo osobnih ili stranačkih preduvjeta za podršku pri glasovanju.

Imena

Prema nekim informacijama, HDZ BiH već je odabrao nove ministre, pa će u županijskoj vladi sjediti Donko Jović, aktualni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Stjepan Krasić, aktualni ministar prometa i veza, Oliver Soldo, aktualni ministar za pitanja branitelja, Slađan Bevanda, aktualni ministar MUP-a, te Goran Opsenica, koji bi na mjestu ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi trebao naslijediti Mladena Boškovića.

 

Kopirati
Drag cursor here to close