kaznene prijave

HDZ BiH Stolac slavi 25 godina kontinuiranog uništavanja Stoca

Vijesti / Flash | 22. 09. 2015. u 14:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na protokol Tužiteljstva Federacije BiH i Federalne uprave policije predane kaznene prijave protiv Načelnika Općine Stolac Stjepana Boškovića i drugih N.N. lica zbog narušavanja izgleda nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine asfaltiranjem prilaznog puta do tvrđave u Starom gardu u Stocu. Prijave podnosi Općinski odbor SDP BiH Stolac!

Na protokol Vlade Federacije BiH, kao i na protokol Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, su predate Informacije/poziv za hitnim djelovanjem nakon protustavnog čina narušavanja izgleda nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine asfaltiranjem prilaznog puta do tvrđave u Starom gradu u Stocu. Ovim OO SDP BiH Stolac nastavlja borbu za opći interes i spomeničku baštinu Bosne i Hercegovine.

Jasno dajemo do znanja rušiteljima Stoca da SDP BiH Stolac neće odustati od dugogodišnjih kontinuiranih aktivnosti suprotstavljanja bahatom fašističkom djelovanju stolačkih vlastodržaca. Vrlo je indikativno da se prilazni put do tvrđave u Starom gradu u Stocu asfaltira četiri dana prije najavljene svečane akademije HDZBiH Stolac pod sloganom „25 godina zajedno“. Možda da bi „uglednim“ prvacima HDZBiH olakšali „uspon“ iznad grada kojim suvereno vlada taj isti HDZBiH?

Žele li prije svečane akademije baciti oko na još uvijek vidljivo uništenu čaršiju, na etnička naselja i na prazne industrijske komplekse? Možda će poslije svečane akademije sa tvrđave brojati u kojim stolačkim kućama gore svjetla kako bi analizirali je li i dokle postignut cilj etničkog čišćenja Stoca?

Možda asfaltiranje prilaznog puta do tvrđave u Starom gradu u Stocu nema nikakve veze sa svečanom akademijom HDZBiH Stolac pod sloganom „25 godina zajedno“ nego je to samo nastavak djelovanja u ovih 25 godina kako bi se Stolac učinio „boljim i ljepšim“ za njegove stanovnike. Vjerojatno su ratna rušenja, paljenja, protjerivanja, mučenja, ubijanja samo način postizanja „civilizacijskih“ vrijednosti koje će se slaviti na ovoj svečanoj akademiji.

Mora se priznati da je u 25 godina zajedničkog djelovanja u Stocu uspješno promijenjena demografska slika, uništen suživot, zgažena nada u ljudsku dobrotu. Vjerojatno to sve HDZBiH Stolac želi svečano obilježiti.

Ovdje se treba dodati i djelotvorno sustavno negiranje počinjenih zločina, zaštita i skrivanje zločinaca, jačanje ratnih profitera i kriminalaca, te kao konačni rezultat 25 godina zajedno vrlo čvrstog zarobljavanja svojih glasača u tor nacionalizma i mržnje.

Ti isti glasači HDZBiH Stolac će sutra na svečanoj akademiji slaviti to što su im oduzeli ljudsko dostojanstvo, uprljali obraz, zatočili ih u robovlasnički sistem i natjerali ih da narednih 25 godina odlaze raditi po Hrvatskoj i Europi, ali se na dan izbora poslušno vraćati u Stolac i glasati za njihove „dobročinitelje“.

Bolji Stolac, svih njegovih građana, je moguć, ali ne sa HDZBiH, jer ako pogledamo ovih 25 godina njihovog zajedništva sa opravdanjem strahujemo što donosi, za sve građane Stoca, narednih 25 godina HDZ-ovog zajedništva!, navodi se u priopćenju ova stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close