Aner Žuljević

HDZ BiH od Aluminija želi napravit Soko

Vijesti / Flash | 16. 05. 2015. u 10:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom informacija o stanju u kompaniji "Alumnij" d.d. Mostar, zastupnik SDP-a BiH u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aner Žuljević oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navodi kako predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović iznosi niz neistina na način da optužuje svakoga za stvari, "koje su godinama radili upravo kadrovi HDZ-a i njihovi financijski pokrovitelji".

"Žalosno je kako upravo oni, koji su kreirali milijunske gubitke u tim istim kompanijama, koje danas posluju puno bolje nego za njihovog vremena, pokušavaju blokadama izvršne vlasti ostvariti svoje sebične političke interese na nezakonit način. Potpuno im je svejedno što takvim ponašanjem nanose štetu svim građanima FBiH", istaknuo je Žuljević.

Navodi kako je puno je dokaza kroz proces privatizacije u Hercegovini, koji potvrđuju kako izgleda "spašavanje" firmi koje su, kako ističe, vodili kadrovi HDZ-a.

"Najilustrativniji primjer je uništavanje kompanije Soko Mostar, koji je s više tisuća radnika doveden na desetke uposlenih", navodi Žuljević.

"Nevjerovatno zvuči da o teškom stanju u Aluminiju pričaju oni koji su ga tu i doveli, pa se s pravom pitam da li je nervoza HDZ-a danas ovako velika zbog toga što Aluminij u posljednje vrijeme pokazuje pozitivne trendove poslovanja, što vjerovatno ne odgovara njihovom pripremljenom scenariju, koji smo ranije vidjeli u Sokolu", istaknuo je Žuljević.

Kopirati
Drag cursor here to close