Nisu istupili samovoljno

HDZ 1990 pozvao Mirka i Božu Pavića da se vrate u stranačke zastupničke mandate

Vijesti / Flash | 21. 01. 2015. u 09:22 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo nikakvih razloga za istupanjem dvojice članova iz temeljnog ogranka HDZ-a 1990 iz Podhuma kod Livna i mišljenja sam da taj potez nije bio plod njihove volje, izjavio je predsjednik hercegbosanskog Županijskog odbora HDZ-a 1990 Boro Krišto u povodu odluke Mirka i Bože Pavića da istupe iz te stranke te da u novom sazivu Skupštine HBŽ-a budu nezavisni zastupnici.

''Prvi test koji su imali ova dva zastupnika je bio izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH u kojem nisu podržali stav stranke, a njihovo tadašnje istupanje poklapa se sa scenarijem koji je netko osmislio i pokušao provesti pri izboru izaslanika za Dom naroda Parlamenta BiH'', istaknuo je Krišto na konferenciji za novinare.

Naveo je kako 'ne prolaze ultimativni i ucjenjivački načini', da narod ne želi jednoumlje i upravljanje iz jednog centra moći te je pozvao institucije vlasti da ispitaju taj slučaj u kojem, po njegovu mišljenju, ima elemenata ucjene i kupovine. Također je pozvao zastupnike da mandat vrate stranci.

Predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 Nediljko Rimac komentirao je priopćenje temeljnog ogranka HDZ-a 1990 iz Podhuma kod Livna u kojem navode kako u svome djelovanju nisu adekvatno kadrovski zastupljeni. To je opovrgnuo, navodeći imena ministara i ravnatelja upravo s tog područja u vrijeme kada je predsjedavao županijskom vladom.

Rimac tvrdi kako u tom ogranku u Podhumu postoje par nezadovoljnih osoba pod čijim se utjecajem od ranije događaju čudne stvari.

''Ne može se dogoditi da birački odbor nastavlja raditi i sat nakon zatvaranja, da se isključuje struja, razbija glasačka kutija i što je još problematičnije, ja na tom dijelu ni glasa nisam dobio'', kazao je Rimac izrazivši sumnju u kriminalne aktivnosti.

Što se tiče Mirka i Bože Pavića, Rimac je istaknuo kako su usmjereni krivo u političkom, intelektualnom i karakternom životu.

Zastupnik u novom sazivu Skupštine Hercegbosanske županije Jozo Ćosić kazao je da je pretpostavio kako će se ovakve stvari događati jer je i sam bio vrbovan, a na što je upozoravao i dvojicu Pavića.

Ocijenio je da to priopćenje o istupu iz stranke nije njihovo te da je stil pisanja "izrežiran" od strane HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close