''podobni kadrovi''

HDZ 1990 HNŽ o 100 vježbenika: Politički nepotizam je rak rana našeg društva

Vijesti / Flash | 10. 02. 2016. u 20:25 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije oglasio se danas priopćenjem za javnost u povodu popisa imena 100 vježbenika u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije.

Klub zastupnika ističe kako se iz popisa imena vidi da je riječ o političkom nepotizmu koji je, kako navode, rak rana našeg društva.

''Takav vid političkog nepotizma je rak rana našeg društva koja, ionako preopterećen državni aparat, opterećuje dodatnim podobnim kadrovima, istodobno eliminirajući sposobnost, inteligenciju i znanje. Vjerojatno iz straha i nemogućnosti manipuliranja nad istima'', navodi se u priopćenju, u kojem se napominje kako je Klub zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini HNŽ-a više puta ukazivao na spomenuti problem, te tražio mehanizam transparentnijeg bodovanja.

Klub zastupnika HDZ-a 1990 ističe kako je njihov prijedlog podrazumijevao izobrazbu i prosjek ocjena kao primarni kriterij, potom intervju, te socijalni status, ali i fragmentirano bodovanje intervjua, kako bi eliminirali mogućnost manipulacije istim.

"Nažalost, naš prijedlog je odbijen, a intervju je ostao primarni kriterij. Sudeći prema rezultatima natječaja, možemo pretpostaviti kako je intervjuiranje bazirano na pitanju 'Posjedujete li našu člansku iskaznicu'?, navodi se u priopćenju Kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close