Predizborne

Halilović je Tito, a Dodik će u zatvor

Vijesti / Flash | 27. 09. 2016. u 09:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Šteta što će Dodik brzo u zatvor, on odlično uništava genocidnu RS'', izjavio je na predizbornom skupu u Novom Gradu predsjednik BPS-a Sefer Halilović.

"Nemojte se bojati rata. To je medijski Dodikov i Vučićev spin kojim su pokušali podići tenzije. Oni da mogu pomogli bi sami sebi: žive na kreditima MMF-a, Kosovo ne mogu vratiti, Vojvodina im ide svojim putem, rastureno im je gospodarstvo, Dodik je sve rasprodao i njihove prijetnje, iskreno, izgledaju smiješne. BiH je država a mi ćemo na svaki potreban način zaštiti našu državu. Sada je na potezu međunarodna zajednica, oni trebaju riješiti Dodika jer oni jamče mir, Daytonski sporazum, vladavinu prava itd. Prema tome BPS je tu, mi stojimo iza svake izrečene riječi i jasno smo rekli i Dodiku i Vučiću i onom Dačiću da nećemo dati ni milimetar naše države. Što se tiče Dodika - šteta što će brzo u zatvor jer on zaista odlično uništava genocidnu tvorevinu RS", rekao je Halilović.

U priopćenju se navodi kako je ''posebnu pažnju izazvao govor Bajre Beganovića, najstarijeg kandidata BPS-a''.

Beganović je, navodi Sektor za komunikacije BPS-a, kazao kako se sjeća kada je umro Josip Broz Tito da je govoreno da se naredni neće roditi ni za sto godina.

"A rodio se, evo ga među nama", kazao je Beganović pokazujući rukom na Halilovića.

Kopirati
Drag cursor here to close