Sukob s ministrom

Hajdarević tvrdi: Helez mi je nudio 30.000 KM za lažno svjedočenje

Vijesti / Flash | 18. 10. 2014. u 17:27 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benjamin Hajdarević, vlasnik lokala "Motocross" iz Bugojna, kojeg je Zukan Helez (SDP), ministar za pitanja branitelja u Vladi FBiH, prošle godine brutalno pretukao u njegovom kafiću pred maloljetnom kćerkom, rekao je za Dnevni Avaz da mu je Helez nekoliko dana prije izbora nudio 30.000 KM da lažno svjedoči na sudu u Bugojnu.

Novac mu je, tvrdi, Helez poslao preko posrednika.

''Poslao je čovjeka koji mi je ponudio 30.000 maraka da kažem na sudu da Heleza tog dana nisam ni vidio u lokalu i da me on nije udarao. Naravno, na to nisam pristao, jer me njihove pare ne zanimaju.

Prvo me brutalno pretuku, a onda traže da lažno svjedočim. Željeli su spriječiti suđenje'', kaže Hajdarević koji je razočaran uvjetnom presudom Helezu, te napominje kako ne može shvatiti da je Tužiteljstvo SBŽ-a u optužnici napisalo da je riječ o lakšim ozljedama.

''Imam sve papire, sve crno na bijelo. Sve se vidi. Pretučete čovjeka u njegovom kafiću, on završi u bolnici sedam dana, sav plav, s potresom mozga, nagnječenjem rebara, ozlijedama po cijelom tijelu, a Tužiteljstvo napiše lakše tjelesne ozlijede. Zar su udarci šakama, nogama, pepeljarom, stolicom lakše ozljede'', pita se Hajdarević, prenosi Dnevni Avaz.

Napominje kako je Helez opet dobio uvjetnu kaznu, a 2008. godine već je bio pravomoćno osuđen za sudjelovanje u tučnjavi i i nanošenje ozljeda.

Najavio je da će tužiti i Heleza i njegovog sestrića Elvisa Tukara i Midhata Palića.

Kopirati
Drag cursor here to close