Dijagnoze

Haag ubija Šešelja, Srbija šalje svoje liječnike

Vijesti / Flash | 20. 10. 2014. u 07:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik srbijanskog Nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasim Ljajić, povodom informacija o lošem zdravlju Vojislava Šešelja i Gorana Hadžića, izjavio je kako država o svim haaškim osuđenicima i pritvorenicima vodi računa i da im uvijek, kad netko od njih to zatraži, šalju liječnike iz Srbije.

''Od tajništva Haaškog suda zatražit ćemo informacije o zdravstvenom stanju Šešelja i Hadžića. Obojici ćemo ponuditi pomoć i tražiti suglasnost da im odavde, ako to žele, pošaljemo liječnike'', kazao je Ljajić za Kurir.

Šešelju, koji je prije godinu dana operiran zbog karcinoma debelog crijeva, otkrivene su metastaze na jetri i slijedećeg tjedna će se znati hoće li i kada će biti operiran, dok je Hadžić, kako prenosi list, u četvrtak u pritvorskoj jedinici Suda doživio blaži srčani udar, te tom prilikom pao i ozlijedio rame.

Zamjenik predsjednika SRS Nemanja Šarović izjavio je kako su metastaze na jetri Šešelja otkrivene nakon pregleda i da će se sljedećeg tjedna raditi pet skener.

''Vojislav Šešelj je nekoliko mjeseci tražio pregled jer je konstantno imao temperaturu između 37 i 38, na što su mu liječnici rekli kako je takva temperatura u Nizozemskoj normalna'', rekao je Šarović dodajući da je prije dva mjeseca zatvorski liječnik nešto pronašao i upisao kao dijagnozu.

Šarović je na konferenciji za novinare pokazao izvještaj na kojem, kako prenosi Beta, umjesto dijagnoze stoji bijeli papir, a taj izvještaj dostavljen je Šešelju nakon više zahtjeva.

''Nema sumnje da Haaški tribunal ubija Vojislava Šešelja jer nema dokaza da ga osudi. Prošli su svi razumni rokovi za donošenje presude i SRS traži bezuvjetno i trenutno oslobađanje Vojislava Šešelja'', rekao je Šarović i dodao kako su svi koji šute i ne čine ništa da zaštite njegova ljudska prava ''suučesnici u ubojstvu''.

''I vlada Srbije koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu što su uradili'', naveo je Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close