prednost

Grujičić vodi u Srebrenici, čekaju se glasovi iz inozemstva

Vijesti / Flash | 03. 10. 2016. u 07:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema prvim preliminarnim i nepotpunim rezultatima Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici Mladen Grujičić u velikoj je prednosti u izbornoj utrci za načelnika Općine.

Prema podacima SIP-a BiH, na osnovu 21 od 27 obrađenih biračkih mjesta Grujičić je osvojio 68%, odnosno 3.334 glasova, dok je nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković osvojio 31 posto glasova (1.558).

Drugi nezavisni kandidat je osvojio 14 glasova (0,29 odsto). Grujičić je sinoć održao konferenciju na kojoj je, na osnovu preliminarnih rezultata sa biračkih mjesta u Srebrenici, objavio pobjedu.

Duraković je, komentirajući izjave svog protukandidata, rekao da je još uvijek rano proglašavati pobjedu i da su još uvijek u opticaju glasovi iz inozemstva, odsustva, kao i nepotvrđeni glasovi.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović tvrdi da nema razočarenja zbog gubitka nekih općina, no naglašava da bi gubitak načelničke pozicije u općini Srebrenica bilo bolno razočarenje.

Izetbegović se nada da će kandidat bošnjačkih stranaka za načelnika općine Srebrenica Ćamil Duraković, nakon što stignu glasovi iz odsustva i putem pošte, biti pobjednik u ovoj lokalnoj zajednici.

Kopirati
Drag cursor here to close