'Pao' u Šamcu

Gruđanin prevozio 14 tona nelegalnog duhana

Vijesti / Flash | 27. 04. 2016. u 12:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Regionalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 14.000 kg rezanog duhana u mjestu Obudocac, koji je bio namijenjen prodaji na ''crnom tržištu'' u Bosni i Hercegovini.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra UNO u Tuzli, u suradnji sa službenicima MUP-a Republike Srpske, Policijske stanice Šamac, izvršili su pretres teretnog motornog vozila u mjestu Obudovac.

Prilikom pregleda teretnog vozila pronađeno je čak 14.000 kilograma duhana pripremljenog za pušenje. Predmetna roba bila je namijenjena ''crnom tržištu'' u Bosni i Hercegovini i trebala je biti prevezena iz Obudovca u Grude u Hercegovini, priopćeno je.

Roba je privremeno oduzeta od fizičke osobe koje je upravljalo teretnim vozilom. Također, u ovom trenutku službenici UNO vrše pretres jednog objekta u mjestu Obudovac. Po okončanju aktivnosti na terenu službenici UNO pripremit će Izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinjena kaznena djela iz oblasti neizravnih poreza i dostaviti Tužiteljstvu BiH na dalje procesuiranje.

Kopirati
Drag cursor here to close