Nema struje

Grmljavinsko nevrijeme u Hercegovini

Vijesti / Flash | 10. 02. 2016. u 18:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istočnu Hercegovinu danas je zahvatilo jako nevrijeme praćeno grmljavinom, vjetrom, kišom i tučom, što otežava odvijanje prometa, te prouzrokuje prekide u elektroopskrbi.

Na području Trebinja u poslijepodnevnim satima počela je da pada jaka kiša praćena tučom uslijed čega je došlo do kratkotrajnih prekida u elektroopskrbi Zubaca i Trebinjskih brda, ali su kvarovi otklonjeni brzom intervencijom radnika ''Elektro-Hercegovine''.

U naletu vjetra oboreno je stablo u Pridvorcima, koje se prepriječilo na lokalnom putu, pa su ga uklonili vatrogasci. Stablo je prilikom pada oborilo nekolika stupova električne rasvjete, koje popravljaju radnici ''Elektro-Hercegovine''.

U Centru za obavještavanje Trebinje navode da tijekom nevremena nije bilo prijava plavljenja u podrumskim i ostalim pomoćnim prostorijama na području grada, piše Srna.

Vodoopskrba grada je i dalje uredna, a voda je ispravna za piće, potvrđeno je u gradskom Vodovodu.

U višim predjelima Hercegovine – Nevesinju, Gacku i Bileći pada jak snijeg i kiša koji otežavaju promet.

Rukovoditelj Službe zaštite ''Hercegovina-puteva'' Ljubiša Madžar Srni je potvrdio da se zbog odrona zemlje i kamenja na magistralnom putu Gacko-Tjentište, između tunela Surdup i Čemerno, promet odvija jednom trakom.

On je istakao da su radnici ovog poduzeća sa strojevima na terenu i da su maksimalno angažirani da raščiste i drugu traku, ali da se zbog sigurnosti preporučuje da se stotinjak metara puta, gdje je bio odron, prometuje jednom trakom.

Ekipe ''Hercegovina-puteva'' i tijekom noći dežurat će na tom dijelu puta.

Madžar kaže da većih problem, uslijed nastalog nevremena, za sada nema na području Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close