Syriza

Grčka prodaje auta i vraća otpuštene radnike

Vijesti / Flash | 01. 02. 2015. u 21:24 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova grčka Vlada sa ljevičarskom strankom Syriza na čelu najavila je prodaju "skupih i nepotrebnih“ vozila ministarstava i vraćanje na posao 3.500 ranije otpuštenih uposlenika javnog sektora, javlja Anadolija.

Grčki ministar javnih reformi Yorgos Katrugalos izjavio je da novim grčkim ministrima nisu potrebna skupa državna vozila i da će ona biti prodata.

Katrugalos je kazao da premijer Alexis Tsipras ima jedan automobil sa solunskim registarskim tablicama, a da će ministri koristiti motocikle ili taksi prijevoz za svoje potrebe.

Za sebe ja kazao da posjeduje vozilo iz stare kolekcije, na koji je ponosan i usprkos činjenici da je nerijetko u kvaru.

Vozila grčkih ministarstava će prodavati Ministarstvo javnih reformi, a među tim vozilima je i oklopni automobil bivšeg dopremijera i šefa grčke diplomacije Evangelosa Venizelosa, koji vrijedi 750.000 eura.

Ministar Katrugalos je kazao da će nova Vlada u skladu sa predizbornim obećanjima na posao vratiti 3.500 uposlenika javnog sektora koji su otpušteni u okviru mjera štednje donedavne Vlade.

On je za list To Vima kazao da će nova Vlada nastaviti reviziju radnih mjesta, ali ne s ciljem otpuštanja ljudi i smanjenja radnih mjesta, već isključivo radi poboljšanja efikasnosti rada državnog aparata.

Novi grčki ministar financija Yannis Varufakis je ranije izjavio da će prvog dana po dolasku u ured na posao vratiti spremačice koje je prethodni ministar otpustio. Dodao je da će s druge strane, otpustiti veliki broj ekonomskih savjetnika.

Kopirati
Drag cursor here to close