Dan GP

Graničnoj policiji nedostaje 500 djelatnika

Vijesti / Flash | 26. 05. 2016. u 16:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi Granične policije BiH danas je upriličena svečanost povodom obilježavanja 16. godišnjice i Dana GPBiH.

Prisutnima su se obratili direktor GPBiH Zoran Galić i zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Direktor Galić predstavio je Graničnu policiju BiH kao organizaciono i funkcionalno stabilnu, cjelovitu i efikasnu agenciju za obavljanje povjerenih zadataka. Pritom je istaknuo da, bez obzira na to što je strukturirana prema ugledu na granične policije zemalja EU, Granična policija BiH teži promjenama nabolje.

''Radimo na novom pravilniku o unutarnjem ustrojstvu kojim ćemo povećati broj specijalista iz određenih oblasti, poboljšati učinkovitost rada i operativne kapacitete agencije. Nedostatak kadrova je problem s kojim se suočavamo duže vrijeme. Prema važećem Pravilniku, GPBiH nedostaje više od 500 uposlenika. Nužan je daljnji razvitak informacijskog sustava GPBiH, te otklanjanje nedostataka u infrastrukturi, smještajnim kapacitetima i uvjetima za rad. Naš cilj jeste da budemo moderna, inventivna i profesionalna policijska agencija koja će aktivno i mjerljivo doprinositi sigurnosti BiH, regije i šire'', rekao je direktor Galić.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić pozdravio je prisutne i čestitao godišnjicu pripadnicima GPBiH. Kazao je da je posebno obradovan time što je direktor Zoran Galić u svom govoru više puta pomenuo suradnju.

''Suradnji nema alternative. Naš sustav može funkcionirati ako svatko radi ono što mu je u nadležnosti i surađuje s drugim agencijama. To je ono što nas može učiniti daleko boljim i učinkovitijim'', kazao je Krešić.

Dodao je da očekuje promjene koje će ovu policijsku agenciju učiniti funkcionalnijom i efikasnijom. Takva su očekivanja i od drugih agencija za provođenje zakona. Obećao je daljnju podršku Ministarstva sigurnosti BiH radu i razvoju GPBiH.

Povodom Dana GPBiH uručena su značajna priznanja policijskim i državnim službenicima i zaposlenicima. Pohvale za posebne zasluge u radu i iskazani doprinos u podizanju ugleda direktor Zoran Galić uručio je stručnoj savjetnici za statusna pitanja u Odsjeku za kadrovske poslove Uprave za administraciju Ahiri Poljo, administratoru mreže u Upravi za operacije Igoru Sivjakovu i zaposlenici u JGP Hum Almi Đozo.

Na prijedlog direktora Galića, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić donio je rješenja o nagrađivanju policajaca i organizacionih jedinica GPBiH. Zamjenik ministra sigurnosti BiH uručio je na svečanosti srebrene policijske značke inspektoru za prikrivene operacije u Centralnom istražnom uredu Tariku Čengiću, vođi tima na graničnom prijelazu Jedinice granične policije Bijeljina Stevanović Goranu i inspektoru za krim-obavještajne poslove u JGP Gorica Ivici Sabljo. Zlatne policijske značke uručio je pomoćniku komandira za istrage u JGP Velika Kladuša Rejhanu Rakoviću, komandiru Jedinice za podršku i kontrolu sa sjedištem u Gradišci Stjepanu Skoki i načelniku Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina Draganu Kuliću.

Načelniku TU Sjeveroistok Bijeljina uručena je i kolektivna nagrada Zastava Ministarstva sigurnosti BiH. Kolektivnu nagradu Reljefni grb BiH od Ministarstva sigurnosti BiH dobila je Jedinica za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška.

Svečanosti obilježavanja 16. godišnjice i Dana GPBiH prisustvovali su rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica i nagrađeni službenici GPBiH. Među gostima bili su predstavnici Tužilaštva BiH, Obavještajno-sigurnosne agencije, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, Državne agencije za istrage i zaštitu, Službe za poslove sa strancima, Agencije za policijsku podršku, Agencije za školovanje i stučno usavršavanje i Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Pohvalnice za poseban doprinos, rezultate rada i profesionalizam prilikom obavljanja poslova i zadataka bit će uručene policijskim službenicima: Janjku Kneževiću, Bojanu Turanjaninu, Mirzi Pobriću, Nedimu Kunovcu, Šefiku Muranoviću, Nerminu Burziću, Emiru Šumanu, Sanelu Fetiću, Željku Divčiću, Milenku Vici, Miroslavu Stajčiću, Ekremu Družanoviću, Berislavu Kafadaru, Vladi Ćuku, Muhidinu Memiću, Ognjenu Šućuru, Josipu Ćuku, Slavenku Ignjiću, Saši Ćorsoviću i Zoranu Stupiću.

Povodom Dana GPBiH danas su organizirani tradicionalni turniri u nogometu i streljaštvu. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika GPBiH bit će održana 1. lipnja, navodi se u priopćenju GPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close