Oružje

Graničari kod Čapljine oduzeli oružje i streljivo

Vijesti / Crna Kronika | 02. 02. 2017. u 13:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Jug Čapljina Granične policije BiH su oduzeli strojnicu i pištolj sa streljivom 2.2.2017. godine. Otkriveni su graničnom kontrolom BMW-a, isteklih bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Čapljine.

Vozilom je upravljao R. P. (1973.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Oružje je otkriveno ispod sjedala, a za pregled vozila korištena je specijalistička oprema koju je Graničnoj policiji BiH donirao EXBS Program Vlade SAD-a. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.

Dan ranije, 1.2.2017. službenici Postrojbe granične policije Zvornik su otkrili okvire za strojnice sa streljivom i prigušivač zvuka prilikom kontrole bh. državljanina V. P. (1987.) i državljanina Republike Srbije B. P. (1965.).

Kontrolirani su u graničnom pojasu na obali Zvorničkog jezera i pri tome B. P. zatekli u ronilačkom odijelu, dok su dijelovi oružja i streljivo bili pored vode, skriveni u vreći. O događaju je obaviješteno Tužiteljstvo BiH, prema čijoj naredbi je predmet ustupljen Centru javne bezbjednosti Zvornik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close