Redovna kontrola

Granica BiH: Otkrivena neprijavljena kava i cigarete

Vijesti / Flash | 05. 09. 2015. u 10:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje na graničnom prijelazu Uvac spriječili su nedozvoljen uvoz u carinsko područje BiH i privremeno oduzeli 740 paklica cigareta i 100 pakovanja mljevene kave.

Prilikom redovne kontrole robe i putnika na Graničnom prelazu Uvac koji se nalazi na cestovnom pravcu Rudo – Priboj, službenici Grupe za suzbijanje krijučarenja iz regionalnog centra Sarajevo, izvršili su pregled pošiljke koja je bila prijavljena za redovno carinjenje.

Pregledom pošiljke otkrivena je roba koja nije bila prijavljena carinskim organima. Radilo se o raznim cigaretama, obilježenim akciznim markicama Republike Srbije i mljevenoj kavi.

Obzirom da je riječ o akciznim proizvodima koji nisu bili na propisan način obilježeni akciznim markicama BiH, a pored toga nisu ni prijavljeni za carinjenje, kako je to zakonski predviđeno, predmetna roba privremeno je oduzeta, a protiv osobe koja je prevozila robu će biti pokrenut postupak pred nadležnim pravosudnim organima, navodi se iz Ureda za informiranje UNO.

Kopirati
Drag cursor here to close