Problemi oko naziva ulica

Gradska uprava Mostara Bećiroviću: Bavite se reformama, a ne ulicama u Mostaru

Vijesti / Flash | 24. 05. 2016. u 15:19 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu inicijative zastupnika SDP-a BiH Denisa Bećirevića u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da se ukinu nazivi ulica u Mostaru koje nose imena Mile Budaka, Jure Francetića, Vokića i Lorkovića, iz Gradske uprave Mostara uputili su priopćenje za javnost u kojem se navodi kako je riječ o politikantskoj inicijativi kojom spomenuti zastupnik želi skrenuti pozornost na sebe.

''Osim što mu to nije u opisu posla, kao ni nadležnosti spomenutog visokog doma, više je nego jasno kako je ovaj državni zastupnik u nedostatku bilo kakvih suvislih političkih inicijativa, kojima bi opravdao svoju visoku zastupničku plaću, još jednom htio svojom licemjernom i politikantskom inicijativom skrenuti malo pozornost na sebe. Da je kojim slučajem drugačije, ili da je bivši potpredsjednik SDP-a iskren i politički korektan u onom što predlaže, mogao je preko svojih stranačkih drugova u Gradskom vijeću Mostara promijeniti imena tih ulica'', navodi se u priopćenju u kojem se podsjeća kako je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić dva puta u Gradskom vijeću Mostara službeno predlagao da se imena tri spomenute ulice, koje su svoje ime dobile u ratu, promijene i da se tim ulicama daju imena po poznatim mostarskim i bh. pjesnicima.

''Licemjerno je danas spočitavati to pitanje gradskoj vlasti u Mostaru, gradonačelniku ili pak HDZ-u BiH, čiji su vijećnici u Gradskom vijeću Mostara taj prijedlog podržali, jer promjenu nisu htjeli upravo oni koji su sada naknadno došli pameti te nam svojim niskim demagoškim potezima drže predavanja o Mostaru kakav je bio i kakav bi trebao biti'', navodi se u priopćenju.

Iz Gradske uprave Mostara poručili su Bećireviću da se treba baviti reformama koje su prijeko potrebne ovoj zemlji i svim njezinima građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close