Ante Đuzel

Gradonačelnik Imotskog nezakonito stekao status vojnog invalida

Vijesti / Flash | 02. 05. 2016. u 17:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnika Imotskog Antu Đuzela splitska je policija prijavila da je na temelju krivotvorene dokumentacije nezakonito stekao status hrvatskog ratnog vojnog invalida, što on žestoko odbacuje i tvrdi da je zaista bio ranjen.

Ne navodeći identitet policija je na svojoj internetskoj stranici objavila da je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom i Vojnom policijom dovršila kriminalističko istraživanje u kojem Đuzela tereti da je status vojnog invalida stekao na temelju krivotvorene dokumentacije.

"Sumnjiči se da je u postupku ishođenja svojstva hrvatskog vojnog invalida priložio krivotvorene liječničke nalaze na temelju kojih mu je priznato svojstvo HRVI-a te je od 2000. godine do danas ostvario imovinsku korist od oko 97 tisuća kuna", objavila je policija.

Đuzel je, pak, u izjavi Hini policijske tvrdnje demantirao ističući da je zaista bio ranjen te da je priložio valjanu dokumentaciju za dobivanje statusa vojnog invalida.

"Ne znam koliko puta moram to ponavljati, ali bio sam ranjen u desno koljeno 7. listopada 1992. godine. Posljedice tog ranjavanja su vidljive još i danas. Ranjavanje se dogodilo na južnom bojištu, u mjestu Čvaljina u općini Ravno. Tamo sam se borio kao pripadnik 115. brigade kojom je tada zapovijedao Damir Krstičević. Moj zapovjednik je bio Željko Puljiz. Toga dana nisam bio ranjen samo ja već cijeli sanitet koji je brojao pet-šest ljudi. To je i razlog zašto nisam bio zaveden u knjigu ranjenih. Jednostavno me nije imao tko zavesti. Kako će me tko zavesti kada smo svi bili ranjeni", objasnio je Đuzel za Hinu.

Kazao je i da od države ništa nije tražio zbog tog ranjavanja već je po zakonu dobio 114 kuna invalidnine te oko 200 kuna "na plaću". Potvrdio je da ga je zbog svega toga prije šest mjeseci zvala policija na razgovor. I njima je sve isto rekao, a isto su, kaže, rekle i njegove kolege iz saniteta.

Upitan je li Ante Đuzel bio ranjen na južnom bojištu njegov nekadašnji zapovjednik Željko Puljiz je Hini kratko rekao da je bio ranjen, izrazivši začuđenost tim pitanjem. "Pa naravno da je bio ranjen. Bio je ranjen", kazao je Puljiz koji nije imao vremena za daljnji razgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close