GO SDA Mostar

Gradonačelnik 'Ban Bešlić' uklanja Bošnjake iz javnog života grada

Vijesti / Flash | 17. 07. 2012. u 12:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor SDA Mostar oglasio se priopćenjem za javnost pod nazivom 'Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uklanja bošnjačke kadrove iz javnog života grada', te 'Ljubo Bešlić prekoračio svoje ovlasti na štetu Bošnjaka'.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je drsko i beskrupulozno prekoračio svoje ovlasti smjenivši bez argumentiranog razloga direktora javne gradske ustanove bošnjačke nacionalnosti! Isto tako, svjesno zaustavlja proces imenovanja Bošnjaka na mjestima javnih funkcija. Sada smo svi svjedoci da mostarskim javnim poduzećima i ustanovama mogu upravljati isključivo Hrvati uz rijetke iznimke gdje se odmah uvjetuje da Hrvat bude zamjenik.

Izuzetno smo uznemireni aktualnim Bešlićevim ponašanjem i odlukama kojima sebi uzima pravo apsolutnog vladara Mostara po uzoru na hrvatske banove, najavljujući izgleda kakva budućnost čeka Mostar, tj. za kakav se grad zalaže gradonačelnik i politička stranka kojoj pripada.

U posljednje vrijeme, Ljubo Bešlić, suočen sa zakonitim nastojanjima Gradskog vijeća da pokrene pozitivne procese u Mostaru, sve češće poseže za 'mehanizmom zaštite zakonitosti' kod usvojenih odluka. Samovoljnim tumačenjem odluka 'koje mu se ne sviđaju', opstrukcija je dovedena do te mjere, da Gradonačelnik ne želi da prizna legalno usvojene odluke sve dok se ne završi postupak ocjene zakonitosti što je suprotno Statutu grada Mostara.

Mostarski 'Ban Bešlić' tako u kontinuitetu ne sprovodi odluke Gradskog vijeća Mostara odnosno bira one koje želi. U ovom trenutku 40 odluka Gradskog vijeća Grada Mostara nije provedeno, čime su direktno oštećeni svi građani. Prekoračenja ovlaštenja Gradonačelnika je trenutno problem broj 1 u Mostaru, kojim se planira velika pozornica mostarskih lokalnih izbora na kojoj će Bošnjaci, Srbi i ostali statirati za sitniš, a Hrvati za sebe pribaviti glavne uloge.

Ukoliko Međunarodna zajednica prisutna u BiH, kao tvorac 'ovakvog - jedinstvenog Mostara' na sva ova događanja ostane nijema, to će biti jasan znak Bošnjacima u Hercegovini, šta ih čeka u budućnosti, priopćeno je iz Gradskog odbora SDA Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close