Pitali smo vas

Građani žele jedinstven Mostar

Vijesti / Flash | 15. 03. 2016. u 12:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar treba biti jedinstven grad, smatra većina onih koji su sudjelovali u anketi portala Bljesak.info.

Naime, od 1570 čitatelja* koja su sudjelovala u anketi, njih 77 posto smatra kako Mostar treba biti uređen kao jedna cjelina, dok ostatak smatra da Mostar trebaju činiti dvije općine.

Prvo je prijedlog HDZ-a BiH, a drugo SDA, a polemika oko Mostara svakim danom biva sve glasnija jer je sve bliži krajnji rok do kada bi trebalo usuglasiti način na kojem će počivati buduće uređenje grada na Neretvi. U protivnom, od izbora opet neće biti ništa.

Naime, iz HDZ-a BiH za Bljesak.info je potvrđeno kako je prijedlog SDA potpuno neprihvatljiv te da su ''stavovi pregovaračkih timova na razini grada dijametralno suprotni'' jer SDA, kako tvrde u HDZ-u, želi Zakonom o gradu riješiti pitanje Mostara što je neprihvatljivo jer ''to rješenje sadrži podjelu na jedinice sa zakonodavnom vlasti, kako god da se zvale''.

S druge, pak, strane SDA tvrdi kako nije za podjele nego za jedinstveni grad, ''s jasnim i konkretnim nadležnostima gradonačelnika, njegovog zamjenika, gradske uprave te Gradskog vijeća, a koje se odnose na proračun, financije, urbanizam''.

Javnost je opet primorana gledati kako se stavovi razvlače po medijima dok grad tapka na mjestu.

*broj uzet u trenutku pisanja teksta, anketa je još aktivna

Kopirati
Drag cursor here to close