Istraga pokazala

Građani pomogli policiji: Staricu u Mostaru ubio susjed

Vijesti / Crna Kronika | 17. 03. 2016. u 11:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Staricu Stojku Grubešić ubio je D.K. rođen 1978. godine u Mostaru, potvrđeno je na konferenciji za medije sazvanoj u Ministarstvu unutarnjih poslova povodom ubojstva koje se dogodilo 8. ožujka.

Komesar MUP-a HNŽ-a, glavni inspektor policije, Ilija Lasić rekao je kako je  u rasvjetljivanju ovog zločina od velike koristi bila pomoć građana.

''Osumnjičeni je uhićen 15. ožujka, a dan kasnije je, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, predan Tužiteljstvu HNŽ-a'', rekao je Lasić.

Na inzistiranje novinara, Lasić je rekao kako se radi o svirepom ubojstvu iz koristoljublja, da je nesretna starica ''vezana silkom, ubadana iglama te da je na posljetku ubijena nožem''.

Ne želeći iznositi više detalja, Lasić je na pitanje novinara je li osumnjičeni susjed ubijene rekao kako ''novinari već sve znaju'' te da je D.K. od ranije poznat policiji.

Medijima se obratio i ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda rekavši da je ovo događaj koji je kod građana izazvao sumnju da je sigurnosna situacija u županiji narušena.

''Drago mi je da mogu reći da je ubojstvo brzo razriješeno'', rekao je Bevanda te čestitao policijskim službenicima.

''Građani su u velikoj mjeri bili kooperativni te su sudjelovali u otkrivanju ovog djela'', rekao je ministar i dodao kako je stanje sigurnosti u HNŽ-u ''na zavidnoj razini''.

Iako je policija bila štura s informacijama, doznajemo kako je ubojica susjed starice te da je nakon privođenja priznao policiji kako je staricu opljačkao, ali je nijekao da je izvršio ubojstvo.

No, analiza tragova pokazala je kako je on ipak počinio ubojstvo. Podsjećamo, starica je ubijena u svom stanu u Vukovarskoj ulici 8. ožujka. Mrtvu ju je našao susjed kako leži na krevetu.

U stanu je bio prevrnut stol na kojem su se nalazile tablete i kava, što je policiji bio znak kako se ubijena borila s napadačem.

Kopirati
Drag cursor here to close