Vlast zabranila

Grad Mostar sindikatu policije: Prosvjedovati možete samo na Kantarevcu ili u Sjevernom logoru

Vijesti / Flash | 04. 04. 2014. u 14:50 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici sindikata proračunskih korisnika Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) na press konferenciji u petak priopćili su da im je mostarska vlast zabranila prosvjedni skup, uredno najavljen za ponedjeljak, 7. travnja, u vrijeme kada je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača na Rondou trebala biti održana sjednica Skupštine HNŽ.

Naime, kako je objašnjeno na konferenciji za medije, prosvjed je najavio i odobrenje tražio Sindikat policije HNŽ, a sve to zbog višegodišnjih, nagomilanih problema u toj instituciji. Međutim, kako je rečeno na press konferenciji, iz Gradske uprave Mostara stigao je negativan odgovor.

"Jutros sam dobio rješenje da nam se odbija zahtjev", priopćio je novinarima Kemal Đono, prvi čovjek Sindikata policije.

On kaže da su gradske vlasti, na čelu sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, donijele odluku da se u Mostaru može prosvjedovati samo na dvije lokacije - na Kantarevcu i u Sjevernom logoru, čime je sindikatima onemogućeno da svoje nezadovoljstvo iskažu pred institucijama.

"Nije nam omogućen mirni prosvjed... Ovo je izazivanje sindikata... Mi imamo odgovor na ovo, ali sada nećemo reći šta to znači... Pozivam ih da nas ne izazivaju", rekao je uz ostalo na press konferenciji Kemal Đono.

Predsjednik Sindikata policije HNŽ, Kemal Đono rekao je da su policajci namjeravali izaći na prosvjed jer vlasti godinama ignoriraju pravosnažne presude koje su zaposleni dobili na sudu, a policajci su nezadovoljni i zbog toga što rade sa starom opremom.

"Od svih policijskih agencija u Federaciji BiH, ova policijska agencija - policijski službenici pogotovo - su najneopremljeniji", ustvrdio je Đono.

Međutim, Đono kaže da su im vlasti zabranile okupljanje.

"Probali smo izaći na ulicu. Najavili smo to za ponedjeljak, pred zasjedanje Skupštine, ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, ovdje ima najava koja je zakonito predata PU i gradskim vlastima koje trebaju odobriti zauzimanje javne površine. Jutros sam dobio rješenje od gradskih vlasti da nam se odbija zahtjev jer je Grad Mostar, odnosno Kolegij gradonačelnika donijeli su odluku da se u gradu Mostaru može prosvjedovati samo na dvije lokacije - Kantarevac i Sjeverni logor", priopćio je Đono.

Podsjetimo, riječ je o lokacijama sportskih igrališta u dva dijela grada, te sindikati postavljaju pitanje da li vlasti i na taj način dijele Mostar.

"Sindikatima je zabranjeno da prosvjeduju, da izađu na ulicu, da zatraže svoja prava, da javno kažu svoje mišljenje i svoje zahtjeve", rekao je Miron Torlo, predsjednik sindikata grupacije proračunskih korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close