Na neodređeno

Grad Mostar ima 21 stan, a u najam daje samo jedan

Vijesti / Flash | 11. 06. 2014. u 08:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar raspisao je natječaj za najam stambenih jedinica u Mostaru stavljenih u funkciju neprofitnog natječaja.

U javnom pozivu Grada Mostara stoji kako se na neodređeno vrijeme u najam daje smo jedan stan na adresi Bulevar narodne revolucije 31/I i ima površinu od 25 m2.

Inače, u okviru vida neprofitnog stanovanja Grad Mostar na raspolaganju ima 21 stan površine od 22 do 69 kvadrata, u kojima se mogu smjestiti i obitelji s više od pet članova, ovisno o kvadraturi.

Kako stoji stanovi do površine 43 m2 namijenjeni su jednoj osobi ili obitelji/zajedničkom domaćinstvu od najviše 3 člana, stanovi površine od 43 do 56 m2 —od 3 do 5 članova, te stanovi površine od 56 m2 i više —s 5 i više članova.

Pravo na najam stana mogu ostvariti osobe koje nemaju stambenu jedinicu na području BiH, a čija je adresa prebivališta Mostar. Zatim raseljena osoba s adresom prebivališta u Mostaru, a koja boravi u kolektivnom centru i alternativnom smještaju na područjima u BiH, pojedinac i obitelj iz kategorije povratnika s adresom prebivališta u Mostaru, a nema riješeno stambeno pitanje,te pojedinac i obitelj na osnovu njegovog nepovoljnog socijalnog statusa i neriješenog pitanja.

Pod osobama u nepovoljnoj socijalnoj situaciji se podrazumijevaju korisnici stalne novčane pomoći, obitelji bez bilo kakvih redovitih mjesečnih primanja, te obitelji s djecom školskog i predškolskog uzrasta ukoliko su primanja po članu obitlji ispod 150,00 KM.

Cijena najma, formirana na osnovu argumentirano precijenjenih i pretpostavljenih troškova amortizacije, troškova upravljanja, troškova investicionog i tekućeg održavanja stambenih jedinica, razlika naplate, troškova osiguranja i pripadajućih poreznih obaveza, iznosi 1.00 KM/m2 za zonu I i 0.80 KM/m2 za zonu II.

Ovaj javni poziv bio je otvoren tijekom svibnja, a tko je dobio stan još nije poznato.

Više informacija o ovom javnom pozivu pokušali smo dobiti od Amera Đulića u gradskoj Službi za socijalne i stambene poslove, zdravstvo, raseljene osobe i izbjeglice Grada Mostara, do koga nismo uspjeli doći, ni nakon višednevnih pokušaja.

Nakon objave članka redakciju portala kontaktirao je Amer Đulić koji je između ostalog rekao sljedeće: ''Javni poziv je otvoren 30 dana i traje zaključno sa 16.06.2014 godine do 14,00 sati, a može se predati u pisarnicu Grada Mostara ulica A. Buća br. 17.u zapečaćenoj koverti''.

''20 stanova je u ranijem razdoblju dano na korištenje osobama koji nemaju riješeno stambeno pitanje i imamo urednu naplativost najamnine. Sredstva iz najamnine služe za održavanje postojećih stanova i za povećanje broja stanova po istom modelu.

Spomenuti stan radi kojeg je raspisan Javni poziv će se dati pod istim uvjetima, a rezervna lista će se stvoriti na razdoblje od 2 godine za eventualne nove stanove ili u postojeće stanove kada isti se isprazne. Komisija, koja će sačiniti preliminarnu listu, je sastavljena od predstavnika Grada Mostara i nevladinih organizacija'', dodao je Đulić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close