Lišavanje slobode

GP BiH: U autobusima i zrakoplovu uhićeno nekoliko osoba; Sa Doljana vraćene 32 osobe

Vijesti / Crna Kronika | 22. 09. 2014. u 11:28 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su 21. rujna 2014. godine u 20 sati prilikom izlaza iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje lišili slobode državljanku BiH, B. M. (1994.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Općinski sud Bugojno zbog kaznenog djela 'krađa'. B. M. je predata službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici ove jedinice 20. rujna 2014. godine u 7 sati lišili su slobode državljanina BiH, H. O. (1984.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Brčko zbog kaznenog djela 'trgovina ljudima'. Osoba je kontrolirana u autobusu na relaciji Berlin – Tuzla na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. H. O. je predat službenicima Sudske policije Brčko Distrikta.

Dan ranije, 19. rujna 2014. godine su policijski službenici prilikom ulaza u BiH na MGP Šamac lišili slobode državljanina BiH, R. M. (1980.) kojeg potražuje Općinski sud Gradačac radi izdržavanja kazne zatvora. Osoba je kontrolirana u autobusu na relaciji Merzig – Kalesija, a prilikom kontrole njegovog osobnog prtljaga pronađena je i oduzeta razna roba.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 21. rujna 2014. godine u 21:45 sati lišili slobode državljanina BiH, O. S. (1964.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Sud BiH radi izdržavanja kazne zatvora. Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na MGP Gradiška, a predata službenicima Kazneno-popravnog zavoda Banja Luka.

Policijski službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su 20. rujna 2014. godine u 18 sati na letu iz Beča lišili slobode državljanina BiH, K. J. (1992.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Cazin zbog kaznenog djela 'teška krađa'. Osoba je predata službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina 19. rujna 2014. godine u 14:30 sati prilikom ulaza u BiH na MGP Rača lišili su slobode državljanina BiH, F. E. (1969.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim FMUP raspisao potragu zbog kaznenih djela: 'teška krađa' i 'krađa'. Osoba je predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 19. rujna 2014. godine u 23:55 sati lišili su slobode državljanina BiH, Ć. M. (1984.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga Osnovni sud Banja Luka i Osnovni sud Mrkonjić Grad potražuju zbog kaznenih djela 'razbojništvo' i 'teška krađa'. Osoba je predata službenicima Sudske policije Banja Luka.

Policijski službenici Jedinice granične policije Doljani su 19. rujna 2014. godine prilikom ulaza u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Crveni Grm odbili ulaz za 32 osobe sa područja Kosova jer nisu posjedovale neophodne uvjete za ulazak u BiH, odnosno imali su nevažeće putne isprave za ulazak u našu zemlju. Osobe su kontrolirane u autobusu. Uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH, priopćeno je iz Službe za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close