Na granici

GP BiH: 25-godišnjak uhićen zbog spolnog odnosa s djetetom

Vijesti / Crna Kronika | 05. 05. 2016. u 14:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo na letu iz Istanbula 5.5.2016. godine službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo nisu dozvolili ulazak petorici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH.

Stranim državljanima su uručena rješenja o odbijanju ulaska u BiH. Narednim letom će biti vraćeni na polaznu destinaciju.

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo 4.5.2016. godine kontrolom putovnice B. A. (1967.) otkrili su krivotvorenu putnu ispravu Republike Turske kojom se koristio prilikom pokušaja ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Državljanin R. Turske je stigao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz Istanbula. Lišen je slobode i bit će predat Tužiteljstvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje.

Istoga dana na letu iz Beča slobode je lišen S. A. (1991.), državljanin BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Županijski sud u Bihaću zbog kaznenog djela 'Spolni odnos sa djetetom'. Predat je Sudskoj policiji Kantona Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša graničnim provjerama je utvrđeno da bh. državljanku R. H. K. (1958.) potražuje Općinski sud Velika Kladuša zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje isprave'. Službenici PGP Velika Kladuša 4.5.2016. godine su je predali službenicima Sudske policije Velika Kladuša, priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close