Umjesto Salihovića

bilo Gordana Tadić preuzima dužnost glavnog tužitelja BiH

Vijesti / Flash | 28. 09. 2016. u 11:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je na izvanrednoj, telefonskoj sjednici koja je održana danas donijelo odluku da će dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine obavljati Gordana Tadić, za vrijeme spriječenosti glavnog tužitelja Gorana Salihovića da obavlja tu dužnost, javlja Agencija Anadolija..

Gordana Tadić će zamjenjivati glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gorana Salihovića do okončanja disciplinskog postupka koji se vodi protiv njega i kojeg je Prvostupanjsko disciplinsko povjerenstvo privremeno udaljilo od obavljanja dužnosti glavnog tužitelja i tužitelja Tužiteljstva BiH s danom 29. rujnom 2016. godine.

Gordana Tadić je zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovina i šef Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Tadić ima 20 godina tužiteljskog staža, od kojih je dvije godina zamjenik glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Prilikom odlučivanja uzeto je u obzir tužiteljsko iskustvo, kao i iskustvo rukovođenja na poziciji zamjenika glavnog tužitelja.

Odluka VSTV-a BiH se temelji na članu 5. Zakona o Tužiteljstvu BiH, kojim VSTV BiH određuje tko će od zamjenika glavnog tužitelja obavljati dužnost u slučaju njegove spriječenosti.

Kopirati
Drag cursor here to close