Tuži državu

Gojko Kličković traži od BiH 300.000 KM odštete

Vijesti / Flash | 28. 06. 2016. u 12:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gojko Kličković, nekadašnji predsjednik Ratnog predsjedništva Srpske općine Bosanska Krupa koji je pravosnažno oslobođen krivice za zločine počinjene u tom gradu, tužio je Bosnu i Hercegovinu tražeći 300.000 KM zbog vremena provedenog u pritvoru.

Kličkovićeva braniteljica Jelena Bogdanović kazala je pred Sudom BiH da je njen klijent u pritvoru proveo ukupno 1.385 dana prije nego što je oslobođen krivice.

Kličković je uhićen 22. lipnja 2006. u Beogradu, gdje je proveo oko godinu dana u pritvoru. Nakon toga je izručen BiH, gdje mu je određen pritvor, koji je trajao do travnja 2010. godine.

Osim za dane provedene u pritvoru i duševnu bol koju je trpio za to vrijeme, Kličković traži i iznos za neostvarenu dobit u poslovima koje nije mogao obavljati dok je bio u pritvoru, kao i za druge troškove. Međutim, taj iznos nije javno objavljen.

''Apelacijsko vijeće Suda BiH je 2013. godine oslobodilo Kličkovića krivice za zločine počinjene 1992. u Bosanskoj Krupi'', priopćio je Justice Report, online publikacija Balkanske istraživačke mreže BiH.

Kličković je nekadašnji premijer Republike Srpske, a u trenutku uhićenja nije obavljao nikakvu funkciju.

Kopirati
Drag cursor here to close