Ucjene oko podrške Vladi

Glasnogovornik Mosta pozvan na obavijesni razgovor u krim-policiju

Vijesti / Flash | 02. 12. 2015. u 16:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja kazao je u srijedu kako su se na sastanku Nacionalnog vijeća analizirali odgovori koje su na njihov paket reformskih zahtjeva dobili iz SDP-a i HDZ-a, a novinarima je najavio i kako zbog Uskokove istrage o novodnoj korupciji i pritiscima na zastupnike upravo ide na obavijesni razgovor u krimpoliciju.

"Analizirali smo po programskim postavkama odgovor SDP-a i HDZ-a. Načelna suglasnost je velika, postoje neki odgovori koji nisu najbolje razjašnjeni i to ćemo u daljnjim konzultacijama riješiti. I jedni i drugi su suglasni pa ćemo vidjeti. Naša daljnja pozicija je ista, znači reformska vlada i nastavljamo s razgovorima", rekao je Grmoja nakon sastanka Nacionalnog vijeća Mosta.

Grmoja: Upravo idem na policiju dati iskaz

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, December 2, 2015

Na pitanje trebaju li Stipe Petrina, te Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak koje su se priklonile Hridi iz Mosta isključenog Drage Prgometa vratiti mandate, Grmoja je kazao kako to od njih ne očekuje.

"Svatko može zadržati svoj mandat. Ako oni smatraju da na osnovu rezultata i rejtinga Mosta nisu ostvarili uspjeh ne moraju vratiti mandat", poručio je, navodi Hina.

Upitan hoće li Most u četvrtak imati svog kandidata za predsjednika Sabora rekao je da će "ako bude pat pozicija" predložiti svog kandidata.

"To ćemo vidjeti nakon razgovora sa SDP-om i HDZ-om. Predložit ćemo ga javno, a oni ga mogu podržati konsenzusom", rekao je Grmoja.

Na upit o pokretanju Uskokove istrage zbog navodne korupcije i pritisaka, Grmoja je kazao kako on upravo ide na obavijesni razgovor u krimpoliciju.

Reći će, kaže, ona saznanja koja ima, ali i dodao kako očekuje da "na isti razgovor budu pozvani i premijer Milanović, i ministar obrane Kotromanović, i gospodin Prgomet, i gospodin Rašković, i gospodin Kalmeta".

Glasnogovornik Mosta kazao je kako se Stipe Petrina želi vratiti u Most, ali da oni prvo traže ispriku

Posted by HRT Vijesti on Wednesday, December 2, 2015

"Ne mislim. da je bilo nezakonitih pritisaka, radi se o ponudama mjesta, nije bilo prijetnji i znači da možda tu nema nikakvog kaznenog djela, ali očito se tu radi o političkoj trgovini", rekao je Grmoja.

Na pitanje ima li Most još uvijek 15 zastupnika Grmoja je odgovorio kako imaju "možda i više".

"Neki se žele i vratiti. Evo gospodin Petrina me zvao, želi se vratiti, ali mislim prvo da ćemo tražiti javnu ispriku", rekao je Grmoja.

Novinarima je najavio i kako će nakon današnjih razgovora u SDP-u i HDZ-u "biti novih stvari".

Kopirati
Drag cursor here to close