Dragan Lukač

FUP počinje potragu za džihadistima u BiH

Vijesti / Flash | 28. 08. 2014. u 06:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač aktivirao je Odjel za borbu protiv terorizma FUP-a, čime je otpočelo provođenje dopuna Kaznenog zakona u dijelu koji se odnosi na sankcioniranje organizatora, sudionika i promotora odlaska na strana ratišta.

Lukač kaže da FUP raspolaže određenim imenima osoba koje se dovode u vezu sa organizacijom odlaska i sudjelovanjem na stranim ratištima.

"Napravili smo plan rada Odjela za borbu protiv terorizma u pravcu provođenja dopune Kaznenog zakona BiH i identifikacije osobe i poduzimanja taktičkih mjera i radnji prema tim osobama", rekao je Lukač za "Dnevni avaz".

On navodi da je riječ o sveobuhvatnom planu, čijim će provođenjem biti detaljno ispitana sva saznanja i okolnosti pod kojima je neko otišao, ratovao, vratio se u BiH ili poginuo na stranom ratištu.

Lukač nije mogao da otkrije na koje će se osobe i područja prvenstveno fokusirati aktivnosti Odjela za borbu protiv terorizma, ali je naveo da plan uključuje direktne provjere na terenu u svim krajevima Federacije BiH.

"U aktivnosti će biti uključeni svi županijski MUP-ovi, terenski uredi FUP-a i provesti ćemo, da tako kažem, dubinsko češljanje svih saznanja i navoda koje imamo i do kojih ćemo tek doći", rekao je Lukač.

Oni za koje bude utvrđeno da su se vratili sa nekog stranog ratišta ili počinili neko od djela kažnjavanih novim odredbama ovog zakona, kaže Lukač, biti će privedeni na kriminalističku obradu i protiv njih će biti podnesen izvještaj nadležnom tužiteljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close