Francuzi izveli prve zračne napade u Iraku

Vijesti / Flash | 19. 09. 2014. u 13:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je u petak objavila da su njezine vojne snage izvele zračne napade u Iraku, prvi put otkad je službeni Pariz obećao da će se angažirati u vojnim akcijama protiv džihadista Islamske države.

'Jutros oko 7.40 po srednjoeuropskom vremenu naši Rafale zrakoplovi izveli su prvi zračni napad na terorističko logističko skladište', stoji u priopćenju ureda predsjednika Francoisa Hollandea, objavljenom nedugo nakon napada.

Meta na sjeveru Iraka potpuno je uništena, stoji u priopćenju te se dodaje da će se u predstojećih nekoliko dana izvesti još akcija.

Hollande je u četvrtak na konferenciji za novinare najavio skore napade, kazao kako će se realizirati čim se preciziraju mete te da će se u Iraku izvesti ograničena akcija. Rekao je i da Francuzi ondje neće slati kopnene vojne snage, prenosi Hina.

Francuska je izrazila spremnost da sudjeluje u vojnoj, političkoj i financijskoj koaliciji koju je osnovao SAD, a cilj joj je poraziti džihadiste Islamske države koji pod kontrolom drže dijelove sjevernog Iraka i Sirije.

Kopirati
Drag cursor here to close