AH5017

Francuska vojska osigurava mjesto pada zrakoplova u Maliju

Vijesti / Flash | 25. 07. 2014. u 07:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je danas priopćila da je u područje gdje se srušio alžirski avion, sa 110 putnika i šest članova posade, uputila vojnu postrojbu da bi osigurala mjesto nesreće.

- Francuska postrojba je upućena da bi osigurala mjesto i prikupila prve informacije - navodi se u priopćenju ureda predsjednika Francoisa Hollandea.

Avion, u kom se nalazio 51 državljanin Francuske jasno je identificiran usprkos tome što se raspao, dodaje se u priopćenju, prenijela je agencija Reuters. U priopćenju su potvrđene ranije informacije da je olupina aviona pronađena u oblasti Gosi u Maliju, nedaleko od granice s Burkinom Faso.

- Pronašli smo alžirski avion. Olupina je locirana... 50 kilometara sjeverno od granice Burkine Faso, u regiji Gosi, u Maliju - izjavio je u Uagaduguu jučer general Gilbert Diendiere.

On je precizirao da je olupina locirana uz pomoć stanovnika te oblasti.

- Oni su pronašli ostatke ljudskih tijela i olupinu aviona koji je potpuno spaljen - dodao je general Diendiere.

U avionu na letu AH5017 bio je 51 francuski državljanin, a francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je da je "Mcdonnell Douglas 83" nestao u vrijeme kada je na području sjevernog Malija bila jaka oluja. Hollande je rekao u TV obraćanju da je španjolska posada signalizirala kontroli leta da mijenja pravac kretanja aviona "zbog naročito teških vremenskih uvjeta".

U avionu je, pored francuskih državljana, bilo 24 državljana Burkine Faso, osmoro Libanonaca, šest alžirskih državljana, šestoro Španjolaca, petoro Kanađana, četvoro državljana Njemačke i dvoje iz Luksemburga, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close