Sudar

Francuska: U stravičnoj nesreći poginulo šestero tinejdžera

Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2016. u 14:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šestero tinejdžera poginulo je u sudaru školskog autobusa i kamiona u zapadnoj Francuskoj, priopćili su dužnosnici. Nesreća se dogodila jutros u centru grada Rochefort u oblasti Charente-Maritime u 7:15 sati po lokalnom vremenu.

Francuski mediji javili su da se dio kamiona otkinuo i udario u autobus, koji je putovao iz mjesta Ile d'Oleron prema Surgeresu. Nesreća se dogodila dan nakon što je dvoje djece poginulo u još jednoj autobuskoj nesreći.

Dječak u dobi od 12 godina i 15-godišnja djevojčica poginuli su u srijedu kada je vozač izgubio kontrolu nad vozilom po snježnom vremenu u blizini Montflovina u okrugu Doubs.

Osim šestero školske djece koji su poginuli u današnjoj nesreći, još dvije osobe su prebačene u bolnicu, navodi se u priopćenju lokalnih vlasti, prenosi BBC. Obitelji žrtava stigle su na mjesto nesreće.

Sudeći po regionalnom websiteu vijesti Sud Ouest, đaci su bili u dobi od 16 do 18 godina i putovali su u školu u Surgeresu. Obojica vozača privedena su radi ispitivanja. Francuski predsjednik Francois Hollande putem Ttwittera je objavio svoje emocije i uputio je sućut ožalošćenima.

Vlada je razradila planove za izvanrednu situaciju a ministri Segolene Royal i Najat Vallaud-Belkacem otputovali su na mjesto nesreće, priopćio je Hollandeov ured.

Kopirati
Drag cursor here to close