Napokon

Formirana vlada Hercegbosanske županije

Vijesti / Flash | 05. 05. 2015. u 12:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegbosanske županije danas je imenovala županijsku Vladu u kojoj su SNSD-u pripala tri ministarstva, i to - pravde, zatim gospodarstva, te rada, zdravlja i socijalne zaštite.

Zastupnik SNSD-a u županijskoj Skupštini Slaviša Mihajlović izjavio je Srni da su ova tri ministarstva vrlo značajna u zaštiti prava Srba u ovoj županiji.

"Ministarstvo gospodarstva će u sljedećem razdoblju raditi na vraćanju infrastrukture u nadležnost općina Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar kako bi mogla biti otvorena nova radna mjesta", rekao je Mihajlović za Srnu.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo pravde će imati ključnu ulogu u praćenju ustavnih promjena, što je za SNSD prioritet.

"SNSD će u insistirati na ustavnim promjenama, odnosno da bude ispoštovano pravo na grupu nacionalnih predmeta, simbole, jezik i sve ono što identificira srpski narod u Hercegbosanskoj župajiji", kaže Mihajlović.

Skupština Hercegbosanske županije danas je jednoglasno donijela odluku kojom se Draško Dalić (HDZ BiH) iz Livna imenuje novim predsjednikom Vlade.

Novu Vladu HBŽ-a, osim premijera Dalića, činit će:
ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić (HDZ BiH),
ministar unutarnjih poslova Darinko Mihaljević (HDZ BiH),
ministar financija Stipan Šarac (HDZ BiH),
ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić ( HDZ BiH),
ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša
Hikmet Hodžić (SDA),
ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih
Dragoslav Topić (SNSD),
ministrica pravosuđa i uprave
Mirjana Stojsavljević - Petraković (SNSD),
te ministar gospodarstva Aleksandar Štrbac (SNSD).

Također je na današnjoj Skupštini jednoglasno donesena odluka o izmjeni i dopuni odluke o potvrđivanju kandidata za predsjedatelja i zamjenika predsjedatelja Skupštine Hercegbosanske županije kojom je Robert Bagarić iz Tomislavgrada (HDZ BiH) potvrđen za predsjedatelja te Slaviša Mihajlović (SNSD) iz Drvara i Jasenko Tufekčić (SDA) iz Livna za zamjenike predsjedatelja Skupštine HBŽ-a.

Jednoglasno je donesena i odluka o izboru stalnih radnih tijela Skupštine Hercegbosanske županije, čime su izabrani predsjednici dvanaest skupštinskih povjerenstava, kao i njihovi članovi.

Kopirati
Drag cursor here to close