demanti

Federalni zavod za statistiku ne podržava izmjene Zakona o popisu

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 14:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za statistiku demantirao je objavljene informacije iz Agencije za statistiku BiH da je Vijeću ministara BiH upućen usuglašen Izvještaj o statusu aktivnosti na Popisu stanovništva domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine, u kojem je predloženo da se krene u izmjene Zakona o popisu u cilju pomjeranja zakonskog roka objave rezultata Popisa.

‘’Informacijom se implicira da je Federalni zavod za statistiku suglasan sa predloženim izmjenama zakona o popisu kojim se predlaže pomjeranje zakonskog roka objave rezultata Popisa, iako je poznat naš stav da ne postoji pravni osnov, niti opravdan razlog za pokretanje procedure izmjene zakona o Popisu prije utvrđivanja Jedinstvenog programa obrade podataka od strane direktora Agencije za statistiku BiH’’, priopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Kako se navodi, Federalni zavod za statistiku je dana 16.5.2016. godine tražio od Agencije da nam dostave konačan tekst Informacije i Izvještaja prije upućivanja istih Vijeću ministara BiH, što je i dogovoreno na posljednjoj sjednici CPB, ali "isti nismo dobili, niti smo na bilo koji način upoznati sa konačnim tekstom koji je dostavljen Vijeću ministara BiH".

‘’Iz naprijed navedenog je sasvim jasno da se ne radi o usuglašenom prijedlogu za izmjenu zakonskog roka objave podataka Popisa, kako je izjavljeno, već o prijedlogu direktora Agencije za statistiku BiH kojim se kroz izmjenu zakona želi prikriti nepostupanje prema utvrđenim rokovima iako su za to postojali svi potrebni preuvjeti’’, priopćeno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Kopirati
Drag cursor here to close