Dekada Roma

Federalna Vlada izdvaja 200 000 KM za stambeno zbrinjavanje Roma

Vijesti / Flash | 26. 06. 2014. u 11:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna FBiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, u ukupnom iznosu od 200.000 KM, za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

Ovom ministarstvu Vlada je dala suglasnost da sredstva udruži sa sredstvima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH predviđena za stambeno zbrinjavanje Roma. O tome će biti potpisan Memorandum o razumijevanju za implementaciju Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

Za potpisivanje ovog memoranduma, uime Federacije BiH, ovlašten je federalni ministar prostornog uređenja.

Kao potpisnik Deklaracije o pristupanju 'Dekadi uključenja Roma 2005-2015. godina' i naša zemlja, kao i svaka država potpisnica, bila je obavezna da donese Akcione planove za rješavanje pitanja Roma u oblasti zapošljavanja, stambenog zbrinjavanja i zdravstvene zaštite.

Prema Akcionom planu, Federalno ministarstvo prostornog uređenja je zaduženo za provođenje Akcionog plana BiH za stambeno zbrinjavanje Roma na području Federacije BiH, priopćeno je iz Službe za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close