Oteli milijardu KM

Federaciju tuži 20.000 invalida

Vijesti / Flash | 11. 12. 2014. u 12:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez osoba sa invaliditetom FBiH najavio je pokretanje tužbi protiv Vlade FBiH koja im je, kako su naveli na konferenciji za novinare, neustavno otela oko milijardu maraka. Pojedinačne tužbe podnijet će Općinskom sudu u Sarajevu.

Zijad Arapčić, predsjednik Saveza osoba sainvaliditetom FBiH rekao je kako su iz Zakona o socijalnoj zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti obitelji s djecom neustavno izbačene kategorije invalida sa 60, 70 i 80 posto invalidnosti.

''Nitko nam osim Milorada Živkovića iz zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije htio pomoći. Podnio je apelaciju i tada je Ustavni sud rekao da su izmjene Zakona neustavne. Sada nam preostaje da tužimo Federaciju. Za sada spremamo 20.000 tužbi, dok je broj oštećenih između 180 i 200 tisuća'', rekao je Arapčić.

Faruk Balijagić, odvjetnik koji će zastupati invalide, izjavio je da je vladajući establišment udario na najugroženiju kategoriju i doveo je na rub egzistencije.

''To je urađeno smišljeno, s ciljem pljačkanja ove populacije. Kroz 20.000 tužbi dokazat ćemo da je Federacija napravila veliki propust u omogućavanju invalida na ostvarivanje svojih prava'', rekao je Balijagić.

Kopirati
Drag cursor here to close