Vlada

Federaciju preuzeo Drljača

Vijesti / Flash | 28. 07. 2016. u 11:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je Informaciju o pripremnim aktivnostima za davanje odgovora na pitanja Europske komisije u skladu s novom metodologijom izvještavanja o napretku zemalja u procesu pridruživanja EU uvedenom 2015. godine, priopćeno je nakon sjednice kojoj predsjedava zamjenik premijera i ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača.

Spomenutom informacijom odlučeno je kako su sva nadležna ministarstva i organi uprave Federacije BiH obvezani imenovati predstavnike za sastanke i prethodno dostave tražene materijale u sklopu izvještavanja Europske komisije.

''Stavovi usvojeni na sastancima predstavljaju i stavove Vlade Federacije BiH, te su obvezujući za sve predstavnike federalnih ministarstava, federalnih uprava i federalnih upravnih organizacija prilikom izvještavanja Europske komisije, razgovorima na državnoj razini i predstavljanju Federacije BiH prema drugim međunarodnim i domaćim vlastima'', navodi se u Informaciji i dodaje kako je Ured Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za europske integracije zadužen da ovaj zaključak dostavi nadležnim institucijama koje su učestvovale u izradi odgovora na pitanja Europske komisije.

Osim ovoga, Vlada FBiH usvojila je Finalni izvještaj o monitoringu zemljišta na području općine Zenica za period 2011.-2016.

Izvještaj je pripremio Federalni zavod za agropedologiju koji je, po zaključku Federalne vlade, na području općine Zenica izvršio ispitivanje zagađenosti zemljišta, biljnog materijala i mlijeka u trajanju od pet godina.

Federalna vlada zadužila je danas Federalni zavod za agropedologiju da svake treće godine nastavi monitoring zagađenosti zemljišta na području općine Zenica.

Kopirati
Drag cursor here to close