Hitna telefonska sjednica

Federacija ostala bez još jednog ministra: Čamber preuzima agenciju za Europu

Vijesti / Flash | 30. 01. 2015. u 16:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjekoslav Čamber više nije ministar rada i socijalne skrbi u Vladi FBiH. Od sada je direktor Ureda Vlade FBiH za europske integracije, a umjesto njega podzakonske akte donosit će Nermin Nikšić.

Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na hitnoj i telefonskoj sjednici održanoj u petak donijela Rješenje kojim je ovlastila premijera Federacije BiH Nermina Nikšića da donosi podzakonske akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Rješenje je doneseno na prijedlog stručnog savjetnika za sustav i reformu mirovinskog i invalidskog osiguranja u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike Stjepana Buconjića, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također je doneseno i Rješenje kojim je Stjepan Buconjić ovlašten za potpisivanje rješenja donesenih u upravnom postupku iz nadležnosti Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, naloga za plaćanje financijskih obveza ovog federalnog ministarstva i drugih akata.

Rješenja su donesena nakon što je predsjednik Federacije BiH 28.1.2015. godine donio Odluku o prihvaćanju ostavke federalnog ministra rada i socijalne politike Vjekoslava Čambera. Na osnovu ove odluke je Vjekoslavu Čamberu prestala funkcija u Vladi Federacije BiH.

Oba rješenja Vlade FBiH stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljena u 'Službenim novinama Federacije BiH'.

Podsjetimo, Čamber nekadašnji član HSP-a BiH u vladu je ušao nakon što je SDP uveo u vlast HSP- BiH.

Uz njega se vezala i afera oko nabavke učilica dok je bio županijski ministar prosvjete u Zapadnohercegovačkoj županiji no sud u Širokom Brijegu, koji ga je nepravomoćno osudio na 14 mjeseci uvjetno, je presudio u njegovu korist te ga oslobodilo krivnje.

Podsjećamo, Federacija je ostala i bez ministra zdravstva nakon što je Rusmir Mesihović dao ostavku na tu dužnost. 

Kopirati
Drag cursor here to close