Operativna grupa

FBI pomaže BiH u borbi protiv terorizma

Vijesti / Flash | 26. 05. 2015. u 13:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak Operativne grupe za borbu protiv terorizma, kojim je predsjedavao glavni tužitelj Goran Salihović i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić održan je danas u Tužiteljstvu BiH.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih policijskih i sigurnosnih agencija s nivoa države BiH te entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i postupajući tužitelji Odjela za terorizam Tužiteljstva BiH.

Središnja tema sastanka bila je organizacija sigurnosti posjete poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje u Sarajevu, čiji je dolazak planiran 6. lipnja, te poduzimanje svih operativnih mjera koje imaju za cilj sprečavanje odnosno prevenciju bilo kakvih sigurnosnih prijetnji.

Glavni tužitelj je istakao da će uskoro biti potvrđena imena svih članova Operativne grupe za borbu protiv terorizma, na koji način će se snažno unaprijediti međuagencijska razmjena podataka te efikasna razmjena podataka s drugim zemljama u regiji, Europi i svijetu.

Ministar sigurnosti je istakao izuzetnu važnost borbe protiv terorizma, te je dao snažnu podršku Tužiteljstvu BiH i članovima Operativne grupe, kao i svim drugim sigurnosnim agencijama u borbi protiv terorizma.

Članovi operativne grupe će Tužiteljstvu BiH dostavljati sve informacije o osobama koja se dovode u vezu sa počinjenjem kaznenih djela terorizma, nakon čega će se prema istima pokrenuti određene aktivnosti u cilju sprečavanja i prevencije izvršenja terorističkih aktivnosti na području BiH.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici FBI-a i Američkog veleposlanastva u Sarajevu, koji su iskazali podršku radu Operativne grupe za borbu protiv terorizma, te će u nastavku rada Operativne grupe pomoći u pružanju međunarodne pravne pomoći u borbi protiv terorizma.

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivne aktivnosti u borbi protiv terorizma, kao i otkrivanju, sprečavanju i prevenciji bilo kakvih terorističkih aktivnosti, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close