Robot u akciji

Europski parlament evakuiran zbog bombe

Vijesti / Flash | 02. 02. 2015. u 13:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri zgrade Europskog parlamenta u Bruxellesu evakuirane su u ponedjeljak nakon prijetnje bombom zbog sumnjivog vozila parkiranog u ulici Montoaje, izvijestila je televizija RTF.

Belgijska policija naredila je evakuaciju oko 11.00 sati i potpuno blokirala ulicu.

Kako navodi britanski dnevnik Independent, na lice mjesta upućen je robot da istraži situaciju.

Glasnogovornik Europskog parlamenta rekao je londonskom listu da je evakuacija "mjera predostrožnosti" koja treba omogućiti policiji da ispita i ukloni sumnjivo vozilo.

U evakuiranim zgradama uglavnom je smještena administracija EP-a.

Policija je pretresla sumnjiv automobil parkiran u jednoj od ulica i pronašla oružje i eksploziv, a jedna osoba je privedena, objavljeno je na internet stranici briselskog dnevnika L'soar.

Televizija RTL je prenijela da je čovjek u vidno alkoholiziranom stanju parkirao automobil s oružjem na zabranjenom mjestu, nakon čega je uhićen, a vozilo su pregledale policijske jedinice za razminiranje uz pomoć robota na daljinsko upravljanje.

U zgradama koje su evakuirane su ogranci EP-a i Evropske komisije, ali glavna sjedišta ovih institucija u ponedjeljak su funkcionirala uobičajeno.

Jutros je na kratko bila proglašena uzbuna i u Američkom veleposlanstvu u Bruxellesu, također zbog sumnjivog automobila, ali nije bilo evakuacije.

Kopirati
Drag cursor here to close