Wigemark

EU političke igre u BiH ne shvaća pretjerano ozbiljno

Vijesti / Flash | 27. 03. 2017. u 11:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark pozvao je vlasti u BiH da nastave s provođenjem Reformske agende, ističući da bi ovog tjedna Vijeće ministara i Parlamentarna skupština trebali donijeti neke vrlo važne odluke.

Wigemark je podsjetio političke dužnosnike i lidere stranaka da su nedavno visokim dužnosnicima EU Federici Mogherini i Johanesu Hahnu ponovili svoju opredijeljenost za reforme, odnosno da su rekli kako nitko neće stajati na putu reformi.

"Sada je trenutak istine, da to dokažu", rekao je Wigemark novinarima.

Prema njegovim riječima, političari ne mogu jednu stvar govoriti EU ili partnerima poput MMF-a, a onda u zemlji pričati nešto drugo.

Pozivajući sve institucije da ponovo pokrenu svoj rad, rekao je kako EU političke igre u BiH ne shvaća pretjerano ozbiljno.

"Čini se da je to igra koju političari samo između sebe igraju. A, ono što ljudima treba u ovoj zemlji su radna mjesta i samo radna mjesta", zaključio je Wigemark.

Naveo je kako BiH nema ažuriranu strategiju zapošljavanja iako se radi o veoma važnom pitanju.

Wigemark je prenio spremnost EU da podrži napore na izradi jedne takve strategije, uključujući financijsku pomoć kroz grantove, bespovratna sredstva.

"Radi se o izravnoj proračunsmoj podršci vlastima BiH da rješavaju ovo pitanje. Pod uvjetom da do ljeta bude pripremljena takva strategija, EU će sa svoje strane na to odgovoriti", poručio je Wigemark.

Kopirati
Drag cursor here to close