Više kaznenih djela

Esedu Radeljašu još dva mjeseca pritvora

Vijesti / Flash | 26. 04. 2017. u 15:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud u Sarajevu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženom Esedu Radeljašu.

"Pritvor može trajati do 28. lipnja 2017. ili do nove odluke suda", kazala je za N1 glasnogovornica Županijskog tužiteljstva HS Azra Bavčić.

Radeljaša Županijskog tužiteljstvo tereti za za ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale optužene za zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Županijski sud Sarajevo je krajem prošle godine potvrdio optužnicu protiv Eseda Radeljaša, Jasmine Horo, Nedžada Kapetanovića, Jusufa Čauševića i Damira Hadžića, potvrdili su u Sudu.

Oni se, kako su ranije naveli iz Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, terete da su zloupotrebom službenog položaja nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Radeljašu. Potom su nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Hadžić, bivši načelnik Općine Novi Grad, se tereti da je Radeljašu nezakonito omugućio isplatu više od milijun maraka iz proračuna Općine za zemljište, koje je on 2006. godine platio Općini 51.340 KM.

Uz optužnicu je Tužiteljstvo zatražilo produženje pritvora Radeljašu zbog opasnosti od ponavljanja djela, a za Hadžića i Horo zbog bojazni da bi mogli utjecati na svjedoke i prikrivati dokaze. Odluku o prijedlogu Tužiteljstva, kako su pojasnili u Sudu, naknadno će donijeti Vijeće Županijskog suda.

Radeljaša optužnica tereti za ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, dok se Horo tereti i za pranje novca

Početak suđenja Esedu Radeljašu, Jasmini Horo, Nedžadu Kapetanoviću, Jusufu Čauševiću i Damiru Hadžiću koje optužnica Županijskog tužiteljstva u Sarajevu tereti za više kaznenih djela, između ostalog i za zloupotrebu općinskog novca, trebao je početi početkom ovog mjeseca u Županijskom sudu u Sarajevu. Međutim, početak suđenja je odgođen.

Naime, odvjetnica bivšeg pravobranitelja Općine Novi Grad Nedžada Kapetanovića nije bila u mogućnosti doži suđenje te nisu ispunjeni zakonski uvjeti za održavanje glavnog pretresa.

Suđenje je trebalo početi čitanjem optužnice koja Radeljaša tereti za ovjeravanje neistinitog sadržaja, ptiranje na zloupotrebu položaja, pranje novca i davanje dara, a ostale optužene za zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Pored toga, Horo se tereti i za pranje novca.

Kopirati
Drag cursor here to close