Indonezija

Erupcija vulkana ubila 11 ljudi, uključujući četvero djece!

Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2014. u 16:31 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedanaest osoba je poginulo u subotu nakon što ih je progutao oblak vrelog pepela iz vulkana Sinabung u Indoneziji u tijeku njegove najjače erupcije posljednjih dana, izjavili su dužnosnici.

Osam osoba je smrtno stradalo u selu Sukameriah, u blizini Sinabunga, na otoku Sumatra, od kojih su četiri učenika koja su bila na ekskurziji u posjeti vulkanu, izjavio je Sutopo Purwo Nugroho, glasnogovornik Nacionalne agencije za upravljanje katastrofama.

Još tri tijela su pronađena u selu krajem poslijepodneva i odvezena u bolnicu radi identifikacije, dodao je on.

Fotografije koje je napravio fotoreporter novinske agencije AFP na mjestu događaja prikazuju apokaliptične prizore trupala prekrivenih pepelom nekoliko metara od prevrnutog motora, dok se spasitelji sa zaštitnim maskama bore protiv dima da bi stigli do njih.

Vlasti se plaše da bi moglo biti više mrtvih nakon erupcije u subotu, ali zbog visokog sadržaja otrovnih plinova i toplote koju je izbacio oblak, operacije potrage će morati biti obustavljene, rekli su dužnosnici.

''Mislimo da ima više žrtava, ali ih ne možemo skupiti jer se žrtve nalaze na putu oblaka vrelog pepela'', rekao je Nugroho.

Još tri osobe, otac i njegov sin i još jedan čovjek, zadobili su opekline, rekao je AFP-u dužnosnik okruga Karo Johnson Tarigan.

Tri povrijeđene osobe su na intenzivnoj njezi u lokalnoj bolnici.

Vulkan na planini Sinabung je pokazao smanjenje aktivnosti od polovine siječnja.

On se probudio u subotu ujutro, izbacujući vrele stijene i pepeo do 2.000 metara nadmorske visine, prekrivši okolinu sivom prašinom, prema izjavi vulkanologa Kristianta.

Kopirati
Drag cursor here to close