Bled

Erjavec tražio potporu za arbitražu od kolega iz Velike Britanije i BIH

Vijesti / Flash | 31. 08. 2015. u 19:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec u ponedjeljak je, prvog dana Bledskog starteškog foruma, s nizom sugovornika iz inozemstva razgovarao o arbitražnom sporu s Hrvatskom i tražio od njih potporu za slovenska stajališta.

O arbitraži je bilo riječi i prilikom Erjavčeva susreta s britanskom državnom ministricom u ministarstvu vanjskih poslova, barunicom Joyce Anelay.

Erjavec je nakon susreta novinarima kazao da je barunica Anelay podržala arbitražni proces kao "jedini odgovarajući instrument" za rješenje graničnog prijepora, osim ako bi se dvije države o tom problemu izravno dogovorile.

"Arbitraža je najadekvatniji način za rješavanje graničnih sporova u regiji, a Hrvatska ima neriješeno pitanje granice sa skoro svim susjednim državama", kazao je Erjavec.

Erjavec je razgovarao i s ministrom vanjskih poslova Igorom Crnatkom, a uz pitanje isplate stare devizne štednje Ljubljanske banke štedišama u BiH, osvrnuli su se i na arbitražu.

Slovenski je ministar kazao da mu je kolega iz BiH rekao da je arbitraža jedini način za rješenje sporova takve vrste ako zakaže dijalog dviju država.

Erjavec je najavio da će o problemu arbitraže s kolegama razgovarati i u utorak, drugog dana međunarodnog skušpa u središtu kojega su krize u svijetu, problem izbjeglica i drugi globalni izazovi i ugroze.

Kopirati
Drag cursor here to close