Ispunjava želje

Erdogan spreman uvesti smrtnu kaznu: To moj narod želi, zar ne?

Vijesti / Flash | 28. 08. 2016. u 20:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan na Mitingu bratstva, jedinstva i zajedništva u Gaziantepu izjavio je kako će terorizam biti uništen u korijenu.

Erdogan je na mitingu govorio o smrtnoj kazni, organizaciji FETO, ali i borbi protiv terorizma. On je pored toga u Gaziantep došao kako bi izrazio svoju sućut obiteljima stradalih 20. kolovoza, kada je 14-godišnje dijete izvelo napad u kojem su poginule 54 osobe, od toga 34 djece, a ranjene su 94 osobe, 44 djece.

''Napad je bio divljački'', rekao je Erdogan koji je kazao kako će zasigurno oni koji koriste djecu da ubijaju nevini narod, djecu, bebe - platiti cijenu.

Narod koji se okupio na mitingu uzvikivao je ''želimo smrtnu kaznu''.

''Moj narod želi smrtnu kaznu, zar ne? Tko će donijeti odluku o tome? Velika narodna skupština Turske. U njoj su vaši predstavnici. Ovaj vaš zahtjev sam im poslao i danas ponovo šaljem. Trebaju razgovarati o tome i nakon toga odlučiti. Kad odluka dođe do mene, govorim svoje mišljenje, odobrit ću tu odluku'', izjavio je Erdogan.

Podsjetio je kako je u pokušaju vojnog udara 241 osoba poginula.

''Oni koji su ubili toliko naših građana, šetat će ili će biti u zatvorima. Braćo, danas u velikom dijelu svijeta još uvijek postoji smrtna kazna. Osim na teritoriji Europe'', dodao je turski predsjednik Erdogan.

Predsjednik Erdogan kazao je kako se neće tolerirati aktivnosti nijedne terorističke organizacije u granicama Turske, niti u njihovoj blizini.

''Naše akcije protiv separatističke organizacije bit će nastavljene. Dat ćemo doprinos naporima da se ISIL očisti iz Sirije i Iraka. Zbog toga smo u Jarablusu. Ako treba, nećemo bježati ni od preuzimanja iste odgovornosti i na drugim područjima. Istu odlučnost imamo i kada je riječ o sirijskom ogranku terorističke organizacije PKK, PYD. Nastavit ćemo borbu dok ne iskorijenimo ovu terorističku organizaciju'', istaknuo je Erdogan.

Govorio je i o vođi organizacije Fetullahci (FETO) Fethullahu Gulenu.

''Obraćam se svima u svim državnim institucijama, ako ima vas koji idete za šarlatanom iz Pennsylvanije, prestanite s tim. Ako niste prestali, obraćam se našem narodu, ako znate za one koji ga slijede, prijavite ih policiji i tužilaštvima, da uradimo potrebno'', poručio je turski predsjednik koji je podsjetio kako je u pokušaju vojnog udara u Turskoj izvedenom 15. srpnja napadnuto nekoliko institucija, a ranjeno je i više od 2.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close