Volja naroda

Erdogan: Pobijedili su i Sarajevo, Skoplje, Damask i Gaza

Vijesti / Flash | 11. 08. 2014. u 06:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednik na prvim neposrednim predsjedničkim izborima u povijesti Turske, Recep Tayyip Erdogan, poručio je u obraćanju nakon objavljivanja prvih, neslužbenih izbornih rezultata da na tim izborima "nije pobijedio samo Erdogan, nego je ponovno pobijedila volja naroda i demokracija".

"Pobijedili su oni koji me cijene i oni koji me ne cijene. Pobijedila je nova, liderska, napredna Turska, ali ne samo Turska - pobijedili su Kabul, Bejrut, Sarajevo i Skoplje, pobijedili su Damask, Ramallah, Gaza i Jerusalem", poručio je Erdogan, dodajući kako su pobijedili svi prijatelji njegovog naroda diljem svijeta.

Izborni rezultat je okarakterizirao novim početkom, zatvaranjem vrata jednom razdoblju i otvaranjem vrata novom dobu, prenosi Al Jazeera Balkans.

"Turska je još jača, bliže je svojim ciljevima. Imali smo dosad devet izbora, pobijedili na svih devet. Svaki put smo dobivali sve veću i veću podršku. Nakon svakih izbora imao sam ovakve govore, govore s balkona. Uvijek sam govorio riječima srca i savjesti. Znate da sam tokom 12 godina stajao iza svojih riječi i sada vam govorim iz srca: nitko nije poražen na izborima, nijedan građanin Turske, nitko od 70 milijuna građana. Očekujem i opoziciju koja će biti u ravni s novom Turskom, jer nije ni opozicija poražena na izborima", rekao je Erdogan, pozivajući sve da "stare razmirice ostave iza sebe".

Govoreći o političkom radu "rame uz rame s građanima", Erdogan je rekao da se "nikad nitko ne smije oholiti, nego uvijek biti svjestan svoje odgovornosti", a onima koji ga nazivaju previše autoritativnim da preispitaju svoju savjest.

Kopirati
Drag cursor here to close