Bit će svima bolje

Erdogan na svim trgovima odjednom

Vijesti / Svijet | 21. 07. 2016. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan obratio se skupovima na gradskim trgovima širom Turske. U obraćanju naciji nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (MGK) i sjednice Vlade istaknuo je kako je narod obranio zemlju od pučista, prenosi TRT.

Erdogan je izjavio da je u skladu s 120. članom Ustava Republike Turske donesena odluka da se proglasi tromjesečno izvanredno stanje, kako bi se u potpunosti odstranili svi teroristički elementi koji su sudjelovali u pokušaju državnog udara.

“Pučistima nisu od koristi bili ni tenkovi, ni zrakoplovi, ni helikopteri, nasuprot naroda koji je voljom i odlučnošću stao u obranu svoje zemlje. Narod koji je stao u obranu budućnosti i domovine od terorista koji su odjenuli vojne uniforme je tijekom te noći ispisao sagu o hrabrosti", kazao je Erdogan.

"Naše oružane snage su na usluzi guvernerima i Vladi. U skladu s odredbama Ustava, ja sam, kao glavnozapovjedavajući, na čelu vojske i Republike Turske. Vojska neće biti gospodar, već će nastaviti služiti i osigurava mir turskom narodu", rekao je Erdogan.

Erdogan se obratio skupovima na gradskim trgovima širom Turske i poručio kako proglas o tromjesečnom izvanrednom stanju neće donijeti nikakva ograničenja u općim slobodama i pravima ljudi.

''Zakon o izvanrednom stanju uređuje proces u kojem guverneri provincija imaju šire ovlasti. Turske oružane snage će također biti pod zapovjedništvom guvernera i zajedno će provoditi aktivnosti. Proces izvanrednog stanja nikako ne donosi ograničavanje osnovnih sloboda i prava. Tako nešto ne postoji. Mi jamčimo za to. Moj narod će biti još sigurniji i spokojniji i zajedno ćemo koračati k svjetlijim sutrašnjicama'', pojasnio je Erdogan obrativši se građanima okupljenima u okviru "straža za demokratiju" putem videolinka.

Kopirati
Drag cursor here to close